Atklāj, kāpēc jēlas gaļas mazgāšana var būt bīstama

tautaruna.lv 18.aprīlis 2022, 10:00
 
pexels.com
Amerikas Slimību kontroles un profilakses centrs brīdina, ka jēlas gaļas mazgāšana var būt bīstama veselībai, vēsta portāls "Bestlife".

Pārtikas produktu mazgāšana var šķist izcila ideja, lai atbrīvotos no dažādām baktērijām, netīrumiem, mikrobiem.

Tomēr Amerikas Slimību kontroles un profilakses centrs neiesaka to darīt.

Eksperti brīdina, ka visus produktus pirms gatavošanas nav ieteicams mazgāt, tai skaitā jēlu gaļu un olas. Šādu produktu mazgāšana var izraisīt lielāku "ļaunumu" nekā to nemazgāšana.

"Mazgājot jēlu gaļu vai olas baktērijas var izplatīties pa jūsu izlietni, darba virsmām, vai citviet virtuvē. Šie mikrobi var nokļūt uz citiem pārtikas produktiem, piemēram, salātiem vai augļiem," pauž eksperti.

ASV Lauksaimniecības departamenta veiktajā pētījumā atklājās, ka jēlas gaļas mazgāšana var apdraudēt citu produktu "drošību". "Izvairietis no jēlas gaļas mazgāšanas, jo potenciāli kaitīgās baktērijas, kuras atrodas uz neapstrādāta produkta, var augtstā koncentrācija pēc mazgāšanas uzkrāties izlietnē." Tādējādi var tikt inficēta jau lietošanai gatava pārtika.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 2

 
Anonīms
 

Jā, tikai Amerikas Slimību kontroles un profilakses centrs pat iedomāties nevar ka gaļa veikala plauktos var būt apspricēta ar visādiem ķīmiskiem draņķiem.

18.aprīlis 2022, 11:50 Atbildēt

Kaut kā nešķiet gluži kārdinoši,ka ar tamlidzigiem produktiem būtu jādarbojas lidz kamēr tie nebūtu nomazgāti jo mazgāt tos var laikam ari kādā traukā kaut vai sālsūdenī un pēc noskalot un +vēl pārejā higiena lai vismaz jāēd tādi nebūtu.

21.aprīlis 2022, 19:53 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas