Cipule izplata aicinājumu Latvijas iedzīvotājiem

tautaruna.lv 15.decembris 2021, 17:30
 
Oksana Džadana/F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule mikroblogošanas vietnē "Twitter" aicinājusi cilvēkus izvairīties no pastaigām šajās dienās.
Cipule brīdina, ka šajās dienās slideno ceļu dēļ ir ļoti augsts traumu risks.

"Ja vien ir iespējams, šajās dienās aicinu izvairīties no pastaigām! Atkalas dēļ ceļi ir slideni! Ir īpaši augsts kritienu un traumu risks! Ja kāds guvis nopietnu traumu, zvani NMPD un neaizmirsti sniegt atbalstu cietušajam, sagaidot brigādi!" viņa raksta.

Tāpat dienesta vadītāja iesaka cilvēkiem, kā pareizi pārvietoties pa ledu.

"Ja ej pa ledu,centies atdarināt pingvīna gaitu-nedaudz pārvirzi uz priekšu gravitācijas centru,liec nelielus soļus,rokas nevēzē kā ierasts,bet turi nedaudz atstatu no ķermeņa,mēģinot saglabāt līdzsvaru! Lieto atbilstošus apavus! Lieto papildus nūjošanas nūjas ar ziemas uzgaļiem!"

Kā vēstīts, Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties atkalas laikā.

Saistībā ar meteorologu prognozēm, arī ceturtdien Rīgā gaidāms sasalstošs lietus - atkala. Uz ceļiem un trotuāriem veidosies ļoti stiprs apledojums.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus šajā laikā būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties gar ēkām, pievēršot uzmanību ietvju stāvoklim.

Namu īpašnieki un apsaimniekotāji tiek mudināti pievērst pastiprinātu uzmanību ietvju un jumtu stāvoklim, nodrošinot to attīrīšanu no sniega un pretslīdes materiālu kaisīšanu slīdamības mazināšanai.

Pašlaik pastiprinātu kaisīšanu veic SIA "Rīgas tilti", veicot darbus uz tiltiem un pārvadiem. Slīdamība uz brauktuvēm ir zemāka nekā uz ietvēm, tomēr dežurējošie uzturētāji ir uzsākuši pastiprinātus kaisīšanas darbus 1. un 2. kategorijas ielās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:34

Jaunākās diskusijas