"Viņš mani dauzīja ar krāsns kruķi. Ar nazi tur iekšā visu sagrieza", šausminošs invalīdes stāsts

tautaruna.lv 15.decembris 2021, 21:30
 
Egons Ansbergs / F64
36 gadus vecā Nadežda, otrā grupas invalīde, kuru civilvīrs vēlējās noslepkavot, salaužot kaulus, graizot pat dzimumorgānus un nodarot citus miesas bojājumus, pēc izglābšanās no varmākas raidījumam “Bez Tabu” atklāja, ka civilvīrs izrādījis zvērīgu agresiju pēc tam, kad viņa dzīvesbiedram pastāstījusi, ka viņa draugi viņu vairākkārt seksuāli izmantojuši, raidījums "Bez tabu" atklāj šausminošu pieredzi.

Raidījums “Bez Tabu” Nadeždu satika Daugavpils reģionālajā slimnīcā, kur sieviete jau kādu laiku atlabst pēc piedzīvotā decembra sākumā. Viņas ķermeni klāj lieli zilumi, sievietei ir galvas trauma un daudzi sasitumi. Civilvīrs Zigmunds viņai pat graizījis dzimumorgānus.

"Viņš mani dauzīja ar krāsns kruķi, lauzni, cirvi. Ar nazi tur iekšā visu sagrieza, ģenitālijas. Atceros, viss bija asinīs. Ar nazi caur biksēm graizīja," par piedzīvoto stāsta cietusī.

Asiņainie notikumi notika naktī civilvīra īrētā mājā Krāslavas novada Šķeltovas pagastā. Nadežda raidījumam stāstīja, ka vīrietis bijis piedzēries, pēc ilgstošas sievietes sišanas un graizīšanas vienubrīd esot licis viņai atnest priekšmetu, ar ko pati tiktu piebeigta līdz nāvei. Tas bijis brīdis, ko izmantoja, lai aizbēgtu, atminējās Nadežda. Asiņojot aizmukusi un netālu no mājas sastapusi mežstrādniekus, kuri izsauca mediķus. Vēlāk piebiedrojās Valsts policijas (VP) darbinieki.

Turpat notikuma vietā tika aizturēta iespējamā vainīgā persona - Nadeždas civilvīrs, informēja VP. Persona iepriekš bija sodīta par smagiem noziegumiem un izcietusi cietumsodus. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess par slepkavības mēģinājumu, par ko draud arī mūža ieslodzījums.

Pēc notikušā ar “Bez Tabu” sazinājās arī sieviete, kura dzīvo Rīgā. Viņai pieder īpašums, kurā tika izdarīts noziegums. Vēloties saglabāt anonimitāti, mājas saimniece raidījumam atklāja, ka pirms vairākiem gadiem konkrēto māju izīrējusi Nadeždas civilvīram, recidīvistam, tādējādi ierādot viņam dzīvesvietu un cerot, ka viņš spēs iekļauties sabiedrībā pēc iepriekš izciestā cietumsoda. Pēc asiņainās decembra nakts mājas saimniece cenšas palīdzēt cietušajai Nadeždai. Viņa uztur ar cietušo kontaktu. Sarunās vardabības upuris viņai atklājusi informāciju, kas šokē. Nadežda viņai atklājusi, ka civilvīrs tonakt kļuvis zvērīgi agresīvs pēc tam, kad viņa atklājusi, ka šī paša vīrieša draugi, vienas ģimenes locekļi - tēvs un dēls - viņu vairākkārt seksuāli izmantojuši. Tā vietā, lai kā adekvāti rīkotos, piemēram, ziņojot par to likumsargiem, vīrietis, iespējams, kļuvis greizsirdīgs.

"Pusgadu mani izmantoja. Deva naudu, izmantoja, uzskatot par muļķīti. Izmantoja, izņirgājās. Piespieda un darīja, ko gribēja! Arī draudēja. Piedzēries nāca, ar pistoli un nazi draudēja. Es neko Zigmundam neteicu. Kad pateicu, pamatīgi piekāva, " stāsta Nedežda.

Nadežda raidījumam stāstīja, ka seksuālā vardarbība pret viņu vienreiz pastrādāta Zigmunda īrētajā namā, kad viņa nebija mājās, kā arī vairākkārt šo divu viņa draugu dzīvesvietā, kurp viņu varmākas piespieduši doties.

Paklausot mājas saimnieces ieteikumam, par ilgstošo seksuālo vardabību Nadežda pastāstīja arī likumsargiem, kuri pēc viņas iesnieguma ieradās Daugavpils reģionālajā slimnīcā. Likumsargi reģistrējuši informāciju par seksuālo vardarbību, arī par to uzsākts kriminālprocess, raidījumu informēja Artūrs Plinta, VP Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas priekšnieks. Par to, kā likumsargi rīkojušies, uzzinot informāciju par seksuālo vardarbību, VP pārstāvis raidījumam nestāstīja, norādot, ka izmeklēšanas stratēģijas atklāšana kaitēšot izmeklēšanai.

Raidījumam zināms, ka atšķirībā no Nadeždas civilvīra seksuālā vardarbībā vainotajiem kā drošības līdzeklis apcietinājums nav noteikts. “Bez Tabu” komandai viņus dzīvesvietā neizdevās sastapt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:08

Jaunākās diskusijas