Ogres mērs skarbi izsakās par tiesu varu Latvijā

tautaruna.lv 15.decembris 2021, 17:00
 
aprinkis.lv
Portāls nra.lv jau ziņoja, ka Ogres novada mērs Egils Helmanis, pēc gandrīz divpadsmit gadus ilgušas tiesvedības, atzīts par nevainīgu pret sevi vērstajās apsūdzībās. Kā kompensāciju Helmanis pieprasīja Tieslietu ministrijas atvainošanos.

Tomēr E.Helmanis pauž asu neapmierinātību par tieslietu sistēmas izvēlēto atvainošanās tekstu:

“Problēmu risināšana var notikt tikai tad, ja problēma ir apzināta un atzīta.

Jā, es vēlos, lai publiski, skaļi un nepārprotami tiktu atzīts, ka mūsu tiesu varā joprojām ir iespējami procesi, kas ir gluži pretēji taisnīguma un likumības jēdzieniem! Es apzinos, ka ne katram mūsu valstī pietiktu spēka, laika un citu resursu, lai gadiem nostāvētu pret netaisnīgu un masīvu spiedienu. Un tas ir biedējoši, jo vedina domāt par to, cik un kas no tiesās notiekošā ir patiesa likumības atjaunošana, un cik ir personīgi motivētu spriedumu, ” Helmanis apgalvo sociālajā vietnē "Facebook".

Helmanis uzskata, ka TM ir izvēlējusies nerunāt par problēmu būtību, atvainojoties formā, kas runā par sagādātajām neērtībām un pirmstiesas izmeklēšanas laiku, nevis tiesvedības procesu: “taču lietas būtība ir vairāk kā 9 gadus ilgajā tiesvedībā! Tajā, kā gadu no gada, sēdi pēc sēdes man nācās uzklausīt pilnībā izdomātas apsūdzības, neizprotamus un, manā vērtējumā, ietekmētus/apmaksātus tieslietu sistēmas pārstāvju secinājumus un lēmumus.

Līdzīgi kā atkarīgajam, kuram smagi, vai pat neiespējami, nāk atzīšanās sev un apkārtējiem, ka problēma ir un to jārisina, arī Tieslietu ministrijai, šajā gadījumā, nav izdevies godīgi paraudzīties īstenībai acīs! Īstenība ir tāda, ka zemāko instanču tiesas pieņem nekvalitatīvus, nepamatotus un nezināmā motivācijā balstītus lēmumus. Īstenība ir, ka vainas atzīšanai pietiek ar nereāliem pierādījumiem, ka sodu var noteikt tādu, kas par attiecīgu nodarījumu pat nav paredzēts likumos!”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:34

Jaunākās diskusijas