Absurds? Lielveikalā Rīgā nelielaiž pircēju, kas pārslimojis ar Covid-19

tautaruna.lv 15.decembris 2021, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Ilze ir medicīnas jomas darbiniece, kura vakcinējās līdz ko to bija iespējams izdarīt. Salīdzinoši nesen viņa un vīrs pārslimoja Covid-19. Šobrīd radusies nepieciešamība apmeklēt ”Depo” veikalus, taču viņa tajos netiek ielaista, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Pie visu ”Depo” veikalu ieejām dežūrē apsargi, kuri liek uzrādīt vakcinēšanās vai pārslimošanas sertifikātu. Tāds ir arī Ilzei, tomēr ”Depo” apsargu ierīcēs uzrādās, ka Ilzes sertifikāts nav derīgs, tādēļ veikalā viņa netiek ielaista.

Bez Tabu kopā ar Ilzi dodas uz diviem ”Depo” veikaliem- Kārļa Ulmaņa gatvē, kā arī Imantā esošo. Abās tirdzniecības vietās ir identisks scenārijs un Ilze netiek ielaista veikalā.

Pārbaudot Ilzes QR kodu ar brīvi pieejami aplikāciju, izrādās, ka viss kārtībā- sertifikāts uzrādās derīgs. Blakus ”Depo” esošajā pārtikas veikalā Ilze tiek ielaista- viņas QR arī šeit uzrādās derīgs.

Nacionālajā veselības dienestā norāda, ka pārslimojušiem vakcinētiem iedzīvotājiem nav jāveic nekādas darbības ar QR kodu. Oficiālās aplikācijas datus atjauno reizi sešās stundās. Bez Tabu novērojums liecina, ka Depo neizmanto Nacionālā veselības dienesta rekomendēto aplikāciju.

""Covid-19 sertifikātu derīguma pārbaudi veicam ar valstī licencētu aplikāciju ”HealthCert Check”. Klientes situācija atklāja, ka aplikācijā ir kļūda, kuras dēļ QR kodu lasītājā netiek iesūtīta aktuālā situācija. Esam jau sazinājušies ar aplikācijas uzturētāju, kurš sola veikt labojumu aplikācijā tuvākajās dienās," skaidroja Rimants Jugans, “Depo” pārstāvis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:32

Jaunākās diskusijas