Cipule atklāj, kādas sekas ir tam, ka noliedz Covid-19 bīstamību

tautaruna.lv 13.oktobris 2021, 15:13
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule mikroblogošanas vietnē Twitter paudusi, kādas sekas ir tam, ka cilvēki atsakās no vakcinēšanās un apšauba Covid-19 bīstamību.

L. Cipule norāda, ka cilvēku atteikšanās vakcinēties un inficēšanās ar Covid-19 nopietnības noliegšana rezultējas ar to, ka tieši šie pacienti saslimstot novēloti vēršas pēc palīdzības, jo ilgi netic, ka var iestāties smags stāvoklis.

"Tas samazina iespējas izdzīvot! Esam modri par saviem tuviniekiem!" - raksta L. Cipule

Kā zināms, lietošanai ES līdz šim ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un J&J jeb "Janssen".

Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas. Šā gada 3.aprīlī durvis vēra speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu.

Kopš 3.maija Latvijā vakcīnu pret Covid-19 var saņemt ikviens pieaugušais, kurš to vēlas, kopš 17.maija - arī pusaudži no 16 gadu vecuma, bet no 2.jūnija - arī pusaudži vecumā no 12 līdz 15 gadiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas