Kas vakcinācijas procesā radījis sašutumu Lindai Mūrniecei?

tautaruna.lv 13.oktobris 2021, 10:30
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Bijusī ministre un uzņēmēja Linda Mūrniece mikroblogošanas vietnē Twitter paudusi neapmierinātību par ilgo gaidīšanu uz QR kodu, ja pote saņemta ārzemēs.

L. Mūrniece ierakstā vērsusies pie Nacionālā veselības dienesta (NVD), paužot neizpratni par ilgo procesu QR koda piešķiršanai, ja pote pret Covid-19 saņemta ārpus Eiropas Savienības.

"Ja esi vakcinējies ārpus ES, atgriezies LV, mēnesi vai vairāk gaidi no NVD QR kodu, visu to mēnesi vakcinēts cilvēks nevari saņemt nekādus pakalpojumus. Kaut kas nav īsti pareizi, vai ne?" - raksta Mūrniece.

Ieraksts izpelnījies daudz komentāru un tajos cilvēki dalījušies ar ieteikumiem, kā rīkoties, lai QR kodu saņemtu ātrāk, kā arī pastāstījuši par savu pieredzi līdzīgās situācijās.

"Ir viens apvedceļš. Var aiziet pie ģimenes ārsta, parādīt potēšanas pasi un ievadīs sistēmā un pēc laika parādīsies sertifikāts. Protams, ja ir vakcinēts ar kādu no ES apstiprinatajām vakcīnām," komentārā pie ieraksta norāda Twitter lietotājs.

"Es elektroniski pirms braukšanas iesniedzu savu vakcinācijas apliecinājumu, kā reizi uz braukšanu sertifikāts bija gatavs. Ir jāgaida..bet nu tādi laiki," pieredzē dalās komentētāja.

"Ja tu aiznes pa taisno un iemet veselības dienesta pastkastītē, sertifikāts sistēmā ir jau pēc nedēļas," zina pastāstīt komentāra autors.
Kā vēstīts, turpinot kāpt vakcinācijas pret Covid-19 tempam, līdz šim Latvijā vakcinācijas procesu noslēguši jau 48,03% iedzīvotāju, liecina NVD dati.
Vakcinācijas temps kāpis jau mēnesi. Nedēļā no 6.septembra valstī vakcinēti kopumā 32 769 cilvēki, savukārt katrā sekojošajā nedēļā kopējais sapotēto skaits pieaudzis - laikā no 13. līdz 19.septembrim ievadīta kopumā 34 399 deva, nedēļā no 20.septembra - 41 591 devas. No 27.septembra līdz 3.oktobrim savakcinēti jau 44 094 cilvēki, savukārt aizvadītajā nedēļā poti saņēmuši kopumā vismaz 48 310 cilvēki.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:08

Jaunākās diskusijas