Bīstami bērniem! Jelgavnieks ceļ trauksmi par TikTok redzēto

tautaruna.lv 13.oktobris 2021, 7:00
 
Reuters/Scanpix/LETA
Jelgavnieks, bērnu tēvs brīdina par populārā sociālā tīkla “TikTok” satura veidotāju no Latvijas, kurš savos video nepaguris lamājas un bārstās ar netiklībām par bērniem. Šim “TikTok” aktīvistam ir prāvs sekotāju pulks, tai skaitā bērni, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Jelgavnieks Ivo lieto sociālo tīklu “TikTok”, kurā starp daudziem joku un dzīvesstila video pamanījis pašmāju satura veidotāju Mareku.

Viņš vairākos profilos regulāri publicē video, kuros, pavērsis viedtelefona kameru pret sevi, apraksta savas dzīves gaitas, sacītajā bieži iepinot arī rupjības. Daudzos video sacītais ir bez kādas loģikas. Konkrētajam satura veidotājam ir paprāvs sekotāju pulks, tai skaitā bērni un jaunieši.

"Sīkajiem lielie prieki, komentē, video iet uz urrā! Viens otram pārsūta. No sākuma es arī nedaudz pasmējos. Patinu tālāk un redzu video, kurā viņš stāsta, ka esot bijis akts ar puisīti. Pēc pāris dienām redzu viņam citu profilu. Tajā dzied par jaunību un 11 gadus vecām meitenēm," saka Ivo.

Pēc Ivo domām, bērnu un pusaudžu vidū populārais satura veidotājs pamatīgi šauj pār strīpu, saklausa viņa saturā arī bērnu pornogrāfiju, izteiktu mutvārdos, par ko, kā uzskata Ivo, būtu pelnījis arī policijas uzmanību.

Ivo uzrāda vairākus video. Vienā no tiem “TikTok” aktīvists saka, ka “viens no trakākajiem velna darbiem ir tas, ka es vienu puisīti seksuāli izmantoju”. Citā video viņš stāsta, ka uz dzimumlocekļa “lēkājis” mazs puisītis.

"Viņam seko bērni, priecājas, fano. Bērni varbūt uzskata, ka tas ir normāli. Es zinu ļoti daudzus vecākus, kuru bērni, sākot no astoņu gadu vecuma, lieto “TikTok”. Ko viņi tur skatās?! Ir pilnīgi ārpus vecāku kontroles. Iesaku glābt bērnus, kamēr vēl var! Sazinājos ar policistiem, vaicāju, ko darīt. Viņi teica, ka jāraksta iesniegums. Policisti teica, ka viņu jau zinot, bet nekā izdarīt nevarot, jo, kad “sanarkojas”, nākot ārā viņa “pērles”!" pauž Ivo.

Ivo uzrādītos video, kuros dzirdamas netiklas runas par un ap bērniem, “Bez Tabu” uzrādīja Valsts policijai (VP). Pēc informācijas saņemšanas likumsargi apciemoja “TikTok” satura veidotāju viņa dzīvesvietā, no kurienes savāca vīrieti un nogādāja viņu ārstniecības iestādē, lai veiktu narkotisko vielu ekspertīzi. Par iespējamu narkotisko vielu lietošanu pret vīrieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process, informē VP pārstāve Zane Vaskāne.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:22

Jaunākās diskusijas