VIDEO: otrdien Liepājā pamatīga krusa; meteorologs skaidro kāpēc

tautaruna.lv 13.oktobris 2021, 12:43
 
Rūta Kalmuka/F64
Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter skaidro otrdienas spēcīgo krusu Liepājā un atklāj, kas to veicinājis.

Meteorologs dalījies ar kāda iedzīvotāja video, kurā redzama otrdienas krusa Liepājā un sniedzis skaidorijumu tiem, kas vēlas šo parādību saistīt ar globāliem klimata procesiem.

"Ja kāds šo lokālo parādību grib sasaistīt ar globāliem procesiem, jāņem vērā, ka gubu mākoņu un intensīvu nokrišņu veidošanos veicina vasarā sasilusī jūra. Jūnijs un jūlijs bija karstākie novērojumu vēsturē," skaidro meteorologs.

Arī Latvijas Televīzijas Laika Ziņu redaktors Toms Bricis otrdien ziņoja, ka

Liepājā 12. oktobrī nolijuši 26 milimetri, kas ir gandrīz trešdaļa no mēneša normas. Bijis arī pērkona negaiss un krusa. Lietusgāzes ar krusu un negaisu bijušas arī citviet Kurzemes rietumos. Jūrā iepretim Užavai novērots arī ūdensstabs jeb virpuļviesulis virs ūdens.

Jau vēstīts, ka maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +8,2 grādiem Pāvilostā līdz +12,8 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.oktobrī bija +31..+32 grādi Portugālē un Spānijā, kā arī +33 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -13 grādi Alpu kalnos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas