Soctīklos diskutē, vai ierobežot arī pret Covid vakcinēto brīvību?

tautaruna.lv 7.oktobris 2021, 12:09
 
f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis
Mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāji diskutē par veselības ministra Daniela Pavļuta teikto par iespēju noteikt ierobežojumus arī vakcinētajiem.
Kā intervijā laikrakstam "Diena" vaicāts, vai Covid-19 krīzi varēs atrisināt, nepieņemot lēmumu par ierobežojumiem arī vakcinētajiem, Pavļuts atbildēja, ka "tas nav melnbalts jautājums".

"Valdība visu laiku ir paudusi, ka vakcinētajiem ierobežojumu nav vai tie būs minimāli. Šādiem solījumiem ir jābūt ar savām konsekvencēm. Taču ir arī epidemioloģiskie apsvērumi, ka slimo arī vakcinētie un arī viņi var tālāk izplatīt vīrusu, lai arī daudz mazākā mērā. Pašiem vakcinētajiem tas nav bīstami, problēma ir tā, ka viņi var vīrusu nodot tālāk nevakcinētajiem, kuriem sekas būs daudz smagākas," skaidroja veselības ministrs.

Līdz ar to politiķis uzskata, ka "diskusija par ierobežojumiem arī vakcinētajiem ir pilnībā leģitīma," tālab viņš negrasoties pārmest nevienam savam kolēģim, ka par to tiek spriests un tiek izteikti viedokļi.

Tikmēr Twitter lietotājiem ir dažādi viedokļi par šo jautājumu.

"Manuprāt, būtu neprāts ierobežot vakcinēto cilvēku brīvību. Vispirms,tas ir pretēji valdības iepriekš dotajiem solījumiem un,svarīgākais: kādam tomēr ir jāstrādā, lai dzīve un ekonomika neapstātos. Nevakcinētajiem gan varētu ieviest ierobežojumus un tas mazinātu infekc. izplatību."

"Priekš kam tad vispār kaut ko ierobežot? Kāda starpība, kurš satiksies, nodos tālāk un aiznesīs mājās vai pie draugiem? Laikam nesaprotiet šī vīrusa ļoti lipīgo dabu, to, ka ar pusmēriem te nebūs nekādas ‘mazinās izplatību’."

"Vispirms, tas būtu pretēji valdības solījumiem...". Kopš 2020.03. valdība to vien ir darījusi, kā mainījus savus solījumus kaut ko nedarīt un ir darījusi to, ko nav solījusi. Par ko tagad tas pārsteigumiņš? Elpojam dziļi un vienmērīgi!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:12

Jaunākās diskusijas