FOTO: Vēršas policijā pret ministru Eglīti par Covid-19 drošības pasākumu pārkāpšanu "Lidl" atklāšanā

tautaruna.lv 7.oktobris 2021, 11:00
 
Ekrānuzņēmums no Twitter/ Krišjānis Feldmans
Žurnālists Lato Lapsa mikroblogošanas vietnē Twitter paziņojis, ka uzrakstījis policijā iesniegumu pret labklājības ministru Gati Eglīti.

L. Lapsa iesniegumā norāda, ka Saeimas deputāts Krišjānis Feldmans sociālajaos medijos ievietojis attēlu, kurā redzams kopā ar labklājības ministru Gati Eglīti lielveikala "Lidl" atvēršanā, taču abi vīrieši veikala telpās atrodas bez maskām, neievērojot "Ministru kabineta noteiktās epidemioloģiskās drošības normas un konkrēti - nelieto sejas aizsegus".

"Nekauņām jāsaņem sods. Tieši tik vienkārši," norāda L. Lapsa.

Ekrānuzņēmums

Tikmēr pie paša K. Feldmaņa publiskotā attēla arī citi soctīklu lietotāji norāda uz to, ka amatpersonas nevalkā sejas aizsegus.

Saeimas deputāts komentārā atbildējis: "Pirms 8.00 zaļais režīms, protams."

LVportālā norādīts, ka epidemioloģiskās drošības noteikumu izpratnē kā zaļu vai drošu saprot tādu vidi, kurā atrodas tikai personas, kuras ir vakcinējušās pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā izslimojušas šo slimību (īsumā - visiem ir jāatbilst MK noteikumu 38.27 punkta prasībām).

Arī pasākuma darbiniekiem ir jāatbilst šīm prasībām, izņemot personas, kuras nestrādā saskarsmē vai vienā telpā ar apmeklētājiem (38.31 2. apakšpunkts).

Šajā režīmā pasākuma organizatora galvenais uzdevums ir pārliecināties, vai visiem apmeklētājiem ir derīgs digitālais Covid-19 sertifikāts, kas apliecina, ka persona ir vakcinēta pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā ir pārslimojusi šo koronavīrusa slimību (pie ieejas tiek nodrošināta kontrole - 38.31 1. apakšpunkts).

Citu ierobežojumu pasākumiem, kas tiek rīkoti zaļajā - drošajā - līmenī, nav. To dalībniekiem nav jāievēro prasība valkāt maskas vai ievērot savstarpēju distanci. Šiem pasākumiem nav ierobežots apmeklētāju skaits vai norises laiks.

Kā zināms, šodien durvis ver 15 "Lidl" veikali visā Latvijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:28

Jaunākās diskusijas