Kāpēc iedzīvotājiem, kas nezināja par pārslimotu Covid-19, nepienākas sertifikāts?

tautaruna.lv 6.jūlijs 2021, 15:12
 
Romāns Kokšarovs/F64
Slimību profilakses un kontroles centra epidemioloģe Rita Korotinska kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas" skaidro, kāpēc iedzīvotāji, kuri nezināja, ka pārslimojuši Covid-19, taču konstatētas antivielas, nesaņem sertifikātu.
"Antivielu testi netiek ņemti vērā atvieglojumu piemērošanai, jo pozitīvs antivielu rezultāts var būt pierādījums pagātnē pārslimotai infekcijai, bet tas nesniedz nekādu norādījumu par infekcijas norises laiku," norāda Korotinska.

Viņa pauž, ka, ja cilvēks nezināja, ka ir inficējies ar Covid-19, neskatoties uz to, ka viņam ir antivielas, nav iespējams secināt, kurā brīdī viņš ir saslimis un vai ir pagājušas noteiktās 180 dienas.

Jau ziņots, ka no 1.jūnija Latvijā ir sākta digitālo Covid-19 sertifikātu izmantošana. Digitālos Covid-19 sertifikātus iedzīvotāji var izveidot vietnē "covid19sertifikats.lv", pieslēdzoties ar kādu no drošas piekļuves līdzekļiem.

Digitālais Covid-19 sertifikāts ir apliecinājums tam, ka persona ir vakcinējusies pret Covid-19, veikusi Covid-19 analīzes, vai arī ir izslimojusi Covid-19.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:55

Jaunākās diskusijas