Atklāj, kas izraisīja postošo ugunsgrēku "Trušu karalistē"

tautaruna.lv 6.jūlijs 2021, 18:30
 
Kaspars Krafts/F64
Kristiešu draudze “Zilais krusts” nedēļas nogalē piedzīvoja smagu zaudējumu – pašizveidotā zoodārza teritorijā sadega simtiem dzīvnieku, pārsvarā truši un cūkas, vēsta “Degpunktā”.

Saimniecība “Trušu karaliste” Lēdmanes apkaimē pieder “Zilajam krustam”, kas ir reliģiska organizācija. Aivars šeit izgāja rehabilitāciju un izārstējās no alkohlisma. Pirms trim gadiem draudze Aivaram piedāvāja “Karalistē” palikt pavisam, lai rūpētos par mājdzīvniekiem. Vīrietis iemitinājās nelielā mājiņā pie kūtīm. Sestdiena iesākās kā jau parasti - Aivars stāsta, ka ap deviņiem rītā pabaroja cūkas un brauca tālāk pie zirgiem.

“Pirmā doma bija aizvest ponijus un pļaut zāli. Tad es aizbraucu tur augšā laukumā, paskatos un redzu dūmus. Uzreiz galvā iešāvās doma, vai tik man tur kaut kas nedeg. Atbraucu, viss jau bija vienās liesmās,” stāsts Aivars, kurš zaudējis dzīvesvietu.

Neko vairs nevarēja glābt - ne Aivara māju, ne simtiem dzīvnieku, kas atradās koka būvēs. Liesmās gāja bojā vairāk nekā divsimt trušu, padsmit kaķi, divdesmit trīs cūkas un pūce. Aivaram ir grūti pieņemt emocionālo zaudējumu.

Mini zoodārza vadītāja Olita stāsta, ka kaut kas nogāja greizi ar elektrību. Kādā no kūtīm notika īssavienojums vados. Ugunsdzēsēji strādājuši godam, bet par ugunsgrēku ziņots pārāk vēlu. Cerība jau bija zudusi, kad piebrauca pirmās ekipāžas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:16

Jaunākās diskusijas