Kaķis inficē savu saimnieku ar buboņu mēri

tautaruna.lv 25.februāris, 15:45
 
F64
ASV, Oregonas štatā, cilvēks pirmo reizi kopš 2015. gada inficējies ar buboņu mēri. Šķiet, ka infekcijas avots bija slims mājas kaķis, kuram simptomi parādījās jau agrāk, sacīja vietējās veselības aizsardzības amatpersonas.
Oregonas štatā kāds vietējais iedzīvotājs saslima ar bīstamu slimību no kaķa. Amerikānis devās uz slimnīcu, sūdzoties par sliktu pašsajūtu; ārsti upurim diagnosticēja buboņu mēri.


Pēc ārstu domām, infekcija tika atklāta agrīnā stadijā, pirms tā varēja izvērsties smagākā formā ar asinsrites infekciju (septicēmisko mēri). Sanitārā dienesta pārstāve norādīja, ka jau slimnīcā pacientam pamanīts klepus. Tas var liecināt par pneimonijas mēra attīstību, kas ir dzīvībai bīstamāks un lipīgāks variants, kas izplatās pa elpceļiem. Tomēr viņa piebilda, ka pacients labi reaģēja uz ārstēšanu ar antibiotikām.

Pacients nevarēja izskaidrot, kā viņš inficējies, ārsti, iepazīstoties ar pacienta dzīvesveidu, paņēma analīzes no mājas kaķa, kas arī izrādījās infekcijas avots.

Amerikānis tika glābts, bet vietējās varas iestādes atzīmēja, ka šis bija pirmais inficēšanās gadījums pēdējo deviņu gadu laikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

25.februāris

 
 
 
 
 

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:58

Jaunākās diskusijas