Profesors atklāj, ko nepieciešams iekļaut ēdienkartē, lai justos labi un būtu veseli

tautaruna.lv 25.februāris, 12:52
 
pexels.com
Londonas Karaļa koledžas profesors, ģenētiskās epidemioloģijas speciālists Tims Spektors nosaucis to, ko nepieciešams iekļaut savā ēdienkartē, lai justos labi un būtu veseli, raksta "Daily Star".
Profesors uzsver, lai mēs justos labi un stiprinātu imunitāti, un pat samazinātu priekšlaicīgas novecošanās risku, svarīgi ir pievērst uzmanību savai zarnu veselībai.

Viņš uzskata, ka ir trīs produktu grupas, ko ikvienam būtu nepieciešams iekļaut savās maltītēs, lai uzlabotu zarnu veselību. Tie ir dažādi pārtikas produkti, kas satur polifenolus, šķiedrvielas un ir raudzēti.

Profesors skaidro:

  • Polifenoli piešķir augiem spilgtu krāsu un rūgtenu garšu. Polifenoli
    baro jūsu labās zarnu baktērijas un kavē slikto baktēriju augšanu. Dzērvenes, brokoļi, granātāboli - labi polifenolu avoti.
  • Šķiedrvielas palīdz uzturēt labu zarnu mikrobiomu. Labi šķiedrvielu avoti ir rieksti, sēklas, graudaugi, pākšaugi, augļi un dārzeņi.
  • Raudzētu pārtikas produktu iekļaušana uzturā var palielināt jūsu zarnu mikrobioma daudzveidību. Eksperts izceļ, ka izcili raudzētie pārtikas produkti, kuri ne tikai ir ļoti veselīgi, bet arī gardi, ir kefīrs, skābēti kāposti, kimči.

"Ja ievērosiet šos [trīs] principus, jūs iekļausiet savā ēdienkartē daudz dažādu augu valsts produktu. Mūsu pētījums kopā ar "American Gut Project" pierādīja, ka, jo plašāka ir augu daudzveidība, ko ēdat, jo daudzveidīgāks ir jūsu zarnu mikrobioms."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas