FOTO: Cenšoties samazināt tēriņus, pilsētas dome ieekonomē naudu uz svētku egli; cilvēki nikni

tautaruna.lv 3.decembris 2023, 16:20
 
pexels.com
Lielbritānijas pilsētas Volsolas padome nākusi klajā ar savdabīgu veidu, kā samazināt pilsētas tēriņus un ieekonomēt līdzekļus. Pilsētas dome nolēmusi ieekonomēt naudu uz Ziemassvētku rotājumiem, precīzāk uz svētku egli. Šāds domes lēmums nemaz nav pa prātam pilsētas iedzīvotājiem, vēsta "Daily Star".

Volsolas pilsētas padome atklāj, ka meklē veidus, kur ietaupīt, jo nākamā gada pilsētas budžetā ir 18 miljonu britu mārciņu deficīts.

Pilsētas amatpersonas nolēmušas, ka daļu līdzekļus ietaupīs uz svētku egli.

Pilsētas iedzīvotājiem tas nepatīk. Viņi atzīst, ka skats uz noplukušo svētku egli, kura ir vien minimāli izdekorēta, nav pieņemams.

"Nobružāta Ziemasssvētku eglīte, uz kuras tikpat kā nav lampiņas," pauduši iedzīvotāji.

Deviņus metrus augstā Ziemassvētku egle, kas novietota pilsētas centrā, neizskatās iepriecinoši. Svētku egli kritizējuši ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī uzņēmēji un atsevišķi vietējie politiķi.

"Kamēr citās pilsētās ir ieslēgtas gaismas, kas pilsētām piesaista simtiem cilvēku, Volsola iegūst koku, kas izskatās tā, it kā tas būtu vilkts pa pilsētu un vienkārši iedegtas gaismas," situāciju komentē "Darlaston South" pārstāvis Mets Vords.

"Nobružāts koks nav gluži tas svētku gars, ko Volosas iedzīvotāji ir pelnījuši," uzskata šefpavārs Karls Hūšands. "Tas ir labāk nekā nekas, bet manā dārzā ir labākas formas skujkoki."

"Daudz vecāku ar bērniem tai staigā garām, ir žēl, ka bērniem nav iespējas priecāties par skaisti izrotātu koku," neapmierināta ir vietējā iedzīvotāja, divu bērnu māmiņa.

Sociālajos medijos iedzīvotāji nemitīgi kritizē domes lēmumu, pieprasot jaunas svētku dekorācijas un egli. "Dodiet mums kārtīgu koku ar gaismiņām!"

"Tikai Volsolā jūs varat uzstādīt Ziemassvētku eglīti un padarīt pilsētu vēl sliktāku. Esmu redzējis labākas [egles] uz ugunskuriem," nepiemierināts ir kāds vietējais iedzīvotājs.

Tikmēr pilsētas padome saka, ka amatpersonas tuvākajās dienās veiks koka "kvalitātes pārbaudes".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

3.decembris 2023

 
 
 
 
 

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:09

Jaunākās diskusijas