Atklāts, ka vīrieši slimojot tik tiešām "cieš" vairāk nekā sievietes

tautaruna.lv 3.decembris 2023, 16:40
 
pexels.com
Bieži vien cilvēki ironizē, ka vīrieši pat pie mazākās saaukstēšanās jeb temperatūras paaugstināšanās ir tuvu uz "miršanas" robežas. Jeb sievietes ar nelielu paaugstinātu temperatūru spēj normāli funkcionēt, bet vīrieši jūtas novārguši un vāji. Kā izrādās, tad tam, iespējams, ir zinātnisks pamatojums, vēstīts "Daily Star".

Uztura speciāliste Dženn Houpa min, ka, iespējams, tā tik tiešām ir patiesība, ka vīriešu ķermenis uz nelielu paaugstinātu temperatūru reaģē pavisam citādāk nekā sievietes ķermenis.

"Man ir sāpīgi to teikt, bet "vīriešu gripa" ir īsta, pierādījumi liecina, ka sievietes imūnsistēma ir spēcīgāka nekā vīriešu imūnsistēma," norāda speciāliste.

Viņa sacīja, ka pierādījumi liecina, ka sieviešu imūnsistēma ir spēcīgāka pateicoties augstājam estrogēna un progesterona līmenim un zemam testosterona līmenim. "Vīrieši patiešām cieš daudz vairāk nekā sievietes, kad viņas ir slimas.''

Tā kā vīriešiem ir daudz augstāks testosterona līmenis, kas nomāc imūnsistēmu, viņus smagāk ietekmē slimības simptomi nekā sievietes, kurām ir daudz mazāks šī te hormona daudzums. "Tātad vīriešiem ir ne tikai vairāk hormonu, kas nomāc imunitāti, bet arī mazāk to hormonu (estrogēnu un progesteronu), kas to atbalsta."

Rezultātā vīrieši vairāk nekā sievietes izjūt saaukstēšanās un gripas simptomus - galvassāpes, kakla sāpes, sāpes ekstremitātēs u.c.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

3.decembris 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas