"650 bērni fiziku pamatskolā mācās attālināti"; "X" atklāj skaudro patiesību skolās

tautaruna.lv 3.decembris 2023, 10:01
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Tiem, kuriem nav skolas vecumam bērnu pat neienāk prātā, ka daudzās skolās pedagogu trūkuma dēļ netiek pasniegti viens vai vairāki mācību priekšmeti, kaut arī izglītības programmās tie ir paredzēti.

Diskusiju par šo tēmu mikroblogošanas vietnē "X" uzsācis Uldis: "Ja nu kas, tad Majoru vidusskolā šogad vispār netiek mācīta nedz bioloģija, nedz arī ģeogrāfija, jo skolā nav šo priekšmetu skolotāju. Interesanti, kādu izglītību būs ieguvuši bērni, kuri pabeigs šo skolu?"

Komentētājiem ir neskaitāmi piemēri, kas atklāj patieis dramatisko situāciju:

"Ķekavā nav matemātikas skolotāja"

"Mums skolā "padziļināto" matemātiku vidusskolai māca šī gada absolvents, arī vismaz vēl vienā priekšmetā līdzīgi."

"Mazā lauku skoliņā darbmāc. mācīja meitene ar prof.tehnisko izglītību. Tiešām ar entuziasmu, bērni viņu mīlēja,un neviena cita nebija, kas varētu to darbmāc, laikam arī zīmēšanu. Aizliedza, jo nav augstākā pedagoģiskā. Jā, labāk lai nav nekas, lai nav bērniem pozitīvais paraugs."

"Tā ir daudzās skolās. Skumīgākais, ka vecāki dusmīgi uz direktoru, ka netiek nodrošināts mācību process. Bet nekur netiek runāts par sistēmisku problēmu, kas jau ir izaugusi par nopietnu krīzi!"

"Īsti nezinu,bet vai nav neloģiskas prasības Sievieti provincē,vairākas augst.izglītības,vairākas valodas un pieredzes. Bez darba. Sludinājumos daudz vakances, bet nevarot pieteikties, jo nav kādas niansītes:nav ped.izglītības,citur jābūt 2gadi attiecīgā darbā utt"

"Ja nu kas, vairāk kā 650 bērni fiziku pamatskolā mācās attālināti, visi vienlaicīgi. Arī Strenču pamatskolā. Varbūt labi, ka tā. Bet kopumā traģiski."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

3.decembris 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas