Iedzīvotāja Jūrmalā kāpu zonā pamana ko dīvainu

tautaruna.lv 12.aprīlis 2023, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Jūrmalniece Anna, pastaigājoties pa kūrortpilsētu, pamanījusi kāpu zonā kartona namiņu. Pieejot tuvāk, sieviete secinājusi, ka iekšpusē kāds dzīvojot, vēsta "Bez Tabu".

"Pastaigājoties pa Bulduriem, 12. līniju, kāpu zonā krūmos nejauši uzgāju kartona namiņu, kas apklāts ar plēvi. Sākumā domāju, ka kaut kāda atkritumu kaudze, bet, pieejot tuvāk, pamanīju, ka tur blakus ir sieviete. Uzrunāju viņu, bet sieviete, neko neatbildot, ielīda savā namiņā. Man rodas jautājums, kā tas ir iespējams mūsdienās dzīvot kāpu zonā, paštaisītā būdā? Neviens dienests neliekas ne zinis par notiekošo," saka Anna.

Izrādās, ka sieviete vārdā Inga pašas taisītajā kartona namiņā dzīvo jau trīs ar pusi gadus. Dzimusi Rīgā, desmit gadus pavadījusi ārzemēs, taču pirms četriem gadiem atgriezusies Latvijā, kur gadu dzīvojusi sociālajā namā.

Sievietei esot 20 tūkstošus eiro liels parāds, tādēļ nepietiekot naudas, lai dzīvotu kā citi cilvēki.

Jautājot Ingai, kā viņa var dzīvot zem klajas debess, sieviete norāda, ka šādi esot labāk nekā uz ielas. Dienas laikā viņa guļot savā namiņā, savukārt naktī dodoties apgaitā pa Jūrmalu. Ēdienu palīdzot sagādāt kāda ģimene, radinieku gan Ingai neesot. Ūdens pudeles uzpildot netālu esošajās bezmaksas labierīcībās, kurp arī dodoties uz labierīcībām.

Vietējie jūrmalnieki kundzi neesot pamanījuši, taču sociālais dienests un pašvaldības policija gan regulāri Ingu uzraugot.

Inga sola, ka tuvāko mēnešu laikā kartona namiņu nojaukšot.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:38

Jaunākās diskusijas