Ukrainas karavīrs: Daugavpilī atrodas civilajā apģērbā tērpti krievu militāristi

tautaruna.lv 12.aprīlis 2023, 5:00
 
unsplash.com
Ukrainais karavīrs Ņikita Terenovs ir dzimis un līdz 18 gadiem audzis Latvijā. Pēcāk viņš pārcēlās uz dzīvi Harkivā. Pērn viņš iesaistījās Ukrainas aizsardzībā un devās karot frontē, intervijā tv3.lv stāsta Ņikita.

Ņikita intervijā dalījās pārdomām par Latvijas drošību un iespējamo Krievijas iebrukumu.

Viņš ir pārliecināts, ja gadījumā Krievija nolemtu iebrukt Latvijā, tad tai būs grūti paveikt vēlamo, jo latviešu tauta ir tikpat lieli patrioti kā ukraiņi.

Tomēr Ņikita pauda bažas, ka pirmais Krievijas mērķis, ja tā lemtu par iebrukumu Latvijā, būtu Daugavpils. Tam par iemeslu kalpo tas, ka pilsēta atrodas Krievijas robežas tuvumā un tajā jau šobrīd dzīvo liels skaits krievvalodīgo, kas atbalsta Maskavu. Ņikita intervijā tv3.lv pauda satraucošu viedokli. Viņaprāt, jau tagad Daugavpilī atrodas "krievu militāristi, kas ir pārģērbušies civilajā apģērbā un dzīvo pilsētā.” Šādu viedokli viņš pauda balstoties uz to, kas iepriekš tika piedzīvots Ukrainā.

Tikmēr bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks min, ka šobrīd šāda situācija, ka Krievija nolemtu iebrukt Latvijā un viņiem veiksmīgi izdotos, piemēram, sagrābt Daugavpili, ir maz ticama, skatoties uz notikumiem Ukrainā. Bijušais ministrs arī mierina, ka šobrīd ir izveidots militārais poligons netālu no Daugavpils, tādējādi robeža ir nostiprināta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:57

Jaunākās diskusijas