Bīstamās izklaides: "TikTok" izaicinājuma dēļ dzīvību zaudē 13 gadus vecs bērns

tautaruna.lv 30.aprīlis 2023, 13:00
 
unsplash.com
Ne vienu reiz vien dzirdēts par dažādiem bīstamiem izaicinājumiem sociālajā medijā "TikTok". Pavisam nesen ASV 13 gadu vecumā mūžībā devās Džeikobs Stīvenss, kurš draugu pamudināts bija gatavs iesaistīties bīstamās nodarbēs, ziņo "Daily Star".

13 gadus vecais zēns izklaides nolūkos ar draugiem nolēma piedalīties bīstamā izaicinājumā.

Zēns ar draugiem piedalījās izaicinājumā, kura mērķis ir lietot lielu daudzumu bezrecepšu medikamentu apreibināšanās nolūkos. Džeikobs pārdozēja bezrecepšu medikamentus.

Pēc bezrecepšu medikamentu pārdozēšanas, Džeikobs tika nogādāts slimnīcā. Viņš bija bezsamaņā un tika pieslēgts pie dzīvību uzturošām iekārtām. Diemžēl zēnam nepalika labāk, bet gluži pretēji viņa veselības stāvoklis pasliktinājās. Ģimenei nācās pieņemt smagu lēmumu, kad uzzināja, ka viņu dēlam ir iestājusies smadzeņu nāve. Viņiem nācās pieņemt lēmumu - atslēgt dēlu no dzīvības uzturošām iekārtām.

Zēna tēvs Džeikobs nolēmis neklusēt un brīdināt citus, lai tie nepieļautu tādu kļūdu kā viņa dēls.

“Patiesība ir tāda, ka mans dēls zaudēja dzīvību, mēģinot labi pavadīt laiku ar pāris saviem draugiem, un patiešām nesaprata, ko dara," viņš vērsās pie citiem jauniešiem.

"Ja dzirdat, ka jūsu draugi runā par ideju darīt kaut ko līdzīgu, pastāstiet par to kādam pieaugušajam. [...] nepierunājiet savus draugus darīt tādas lietas. Atrunājiet viņus."

Kā min sērojošas tēvs, tad pēc dēla nāves viņš vēlas panākt to, lai tiktu ieviesti stingrāki vecuma ierobežojumi medikamentu iegādei, kā arī platformas "TikTok" lietošanai, lai mazinātu risku, ka vēl kādai ģimenei nāksies saskarties ar traģēdiju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:01

Jaunākās diskusijas