"Reāli gribas apvemties", cilvēki vīlušies LTV raidītajā filmā

tautaruna.lv 16.jūnijs 2022, 5:00
 
Fragments no Antras Cilinskas dokumentālās filmas "Vai citi?" / Ekrānuzņēmums
Latvijas Televīzijas pārraidītā Antras Cilinskas filma "Vai citi?" darījusi nemierīgus sociālo tīklu lietotājus.

Latvijas Televīzija otrdienas vakarā, 7.jūnijā, pārraidīja dokumentālo filmu "Vai citi?", kas uzņemta 2006.gadā. Filmas režisore ir Antra Cilinska, kinodarbs mēģina rast atbildes uz jautājumiem, kas skar nacionālo piederību, plaisu starp krieviem un latviešiem.

Filma radījusi pārdomas arī sociālo tīklu lietotāju prātos, komentārus par filmu izsaka arī sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Liāna Langa: "Laba filma, kurā redzams, kāds posts iestājas tad, ja netiek veikta Ženēvas konvencijā paredzētā deokupācija pēc koloniālisma perioda beigām. Visvairāk no tā joprojām cieš valstnācija pašu valstī. Tikmēr "integrētāji" desmitgadēm mums meloja, ka tie, ko redzam, ir mazākumtauta."

Ilze Ostrovska: "Mjā... Odzes.... Kur kāds ir redzējis, ka odzes regulāri piebaro ar naudu un apstrāda ar TV propagandu!"

Dzintars Rasnačs: "Interesanti būtu uzzināt, vai @anita_muizniece pirms 12 gadiem parakstījās par valsts garantēto izglītību valsts valodā? Satversmes 112.panta grozījumu tautas nobalsošanas ierosināšana. Žurnālisti varētu pajautāt. Tas tā, par to 30 gadu kavēšanās pārmetumu. Kp liekulība?"

Intars Rešetins: "Laba tā “Vai citi?” dokumentālā filma šovakar pa LTV. Ir par ko padomāt."

Artis: "Piekrītu, ka šī filma bija vajadzīga, un vienlaikus tā ir kā pļauka "4.maija republikai", kura palaida garām "iespēju logu" vismaz izglītību nodrošināt tikai Valsts valodā! Izdarot to mums šodien nebūtu jādiskutē par vienu no lielākajām 5. kolonnām!"

Uldis: "Gribētos identisku filmu šodien, apmēram 15 gadus vēlāk. Ir bijušas pārmaiņas vai nav. Jebkurā gadījumā, pārmaiņām jābūt, ir īstais brīdis tās veikt straujāk, varbūt kādam uz īsu brīdi sāpīgāk. Tomēr kopumā labāk visiem Latvijā dzīvojošiem."

Sabīne: "Šodien, pēc 16 gadiem, labprāt redzētu līdzīgu darbu par reālo situāciju krievu skolās. Tas, ko kā latviešu valodas skolotāja redzu vidusskolā (kur mācās arī mazākumtautību izgl. iestāžu absolventi), liecina, ka turpmākajos gados mūs gaida daudz izaicinājumu."

Brigita: "Ar sāpēm skatījos. Ļoti gribētu, lai šīs sāpes manī kādreiz beidzas. Tas laikam ir mans dzelonis, kas nebeidz smelgt. Citi varbūt vieglāk to uzver. Es nē."

"Laicīgi brīdinu, ka šis ieraksts ir no cilvēka - Anitas - un nesaistīts ar manu šā brīža ieņemamo amatu Skatos "Vai citi?" un reāli gribas apvemties... Kāpēc? Priekš kam? Kāds LATVIJAI un mūsu sabiedrībai no šī labums? Un kāpēc tieši šodien? Skumji.., raksta Anita Muižniece"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas