Pircēja sašutuši par piedzīvoto Latvijā populārā lielveikalā

tautaruna.lv 16.jūnijs 2022, 3:45
 
f64.lv, Oksana Džadana
Mārupes novada iedzīvotāja Inguna reizēm iepērkas pašvaldībā esošajā ”Maxima” veikalā. Visbiežāk par pirkumiem norēķinās ar maksājumu karti, taču šoreiz nolēma izmantot skaidru naudu. Pieredze gan izrādījās ne pārāk veiksmīga, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Inguna izvēlējās maksāt pašapkalpošanās kasē, kur konstatēja, ka pirkumu summa pārsniedza četrdesmit eiro. Pircējai makā bija sakrājušās monētas aptuveni divu eiro vērtībā, tādēļ kopā ar 50 eiro banknoti ievietoja arī tās. Sistēma uzrādīja, ka atlikumā jāsaņem aptuveni septiņi eiro.

Liels bija Ingunas pārsteigums, kad viss atlikums tika izdots mazu nominālu - vienu, divu, piecu centu monētās.

"Atlikums bija 7,50, ko izdeva mazos nominālos. Biju ļoti šokēta par to, jo man bija pilna sauja. Jutos stipri samulsusi. Devos ar monētām pie kasieres, kura mēģināja teikt, ka tas ir normāli, ka neesmu pirmā, kurai tā ir. Iemesls tam esot, ka es arī ievietoju monētas. Es atpakaļ dabūju divas vai trīs reizes vairāk monētu, nekā pati ievietoju. Viņa teica, ka tā tas ir."

Kā skaidro "Maxima" pārstāve Laura Bagātā:

"Lai izvairītos no situācijas, kad cilvēki izmanto pašapkalpošanās kases kā maiņas aparātus, tādēļ kases aparāts sīknaudu pircējai izdevis atpakaļ. Tas, kādēļ izdots tieši mazu nominālu monētas, iespējams, saistīts ar to, ka kasē tobrīd nebija citu monētu, banknošu. Ja rodas šādas situācijas, aicinām saglabāt čeku. Pēc tā varam saprast, kāda situācija tajā brīdī bija kasē."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas