Ļitviņenko sieva atklāj, kurš cilvēks Kremlī ir vēl sliktāks par Putinu

tautaruna.lv 16.jūnijs 2022, 0:30
 
Scanpicx
Aleksandra Ļitviņenko sieva Marina pauž nožēlu par notiekošo karu un atklāj, kurš, viņasprāt, ir vēl sliktāks cilvēks Kremlī par Putinu, ziņo portāls "The Sun".

"Pirms viņa nāves mans vīrs kādā rakstā teica: ja jūs neapturēsiet Putinu, viņš varētu sākt kodolkaru. Viņš teica, ka, ja jūs neapturēsit šos cilvēkus, tas var novest pie trešā pasaules kara. Viņš ticēja, ka Putins tiks apturēts, bet šeit mēs esam, 16 gadus vēlāk, " Lielbritānijas žurnālistiem stāstīja Marina Ļitviņenko.

Marina brīdināja, ka Putins nav vienīgā bīstamā persona Kremlī, ir arī citi potenciāli šausminoši tirāni, kas gatavi pārņemt vadību.

Viena no figūrām, ko viņa raksturoja kā "neiedomājami sliktāku" par Putinu, ir Nikolajs Patruševs, Krievijas Drošības padomes sekretārs un bijušais FSB direktors.

Viņa raksturoja Putinu kā "traku cilvēku" un sacīja, ka Patruševs varētu ierindoties vai nu kā viņa pēctecis, vai arī uz laiku aizvietot, ja Putins būtu spiests uz laiku ārstēties un nebūtu spējīgs ieņemt līdera vietu.

Marina apsūdzēja Patruševu par vairāku dzīvokļu sprādzieniem Krievijā, kuros vainoja čečenu teroristus un kurus Putins izmantoja, lai stiprinātu savu varu 1999. gadā.

Marina ir pesimistiska un nedomā, ka sacelšanās Krievijā varētu notikt, taču aicināja valsti vēl vairāk izolēt. "Mani kā krievietei skumdina atkal zaudēt savu valsti," viņa sacīja. Marina spriež, ka sankcijas ir "ārkārtas", taču piebilda: "Diemžēl ir par vēlu." Viņa apgalvoja, ka viņas dzimtenei bija jāpiemēro sankcijas daudz agrāk.

Marinas Ļitviņenko vīrs Aleksandrs Ļitviņenko, 44 gadus vecais bijušais krievu spiegs tika nogalināts Londonā, mirstot mokošā nāvē trīs nedēļas pēc tam, kad viņa tējas krūzē tika ieslidināts radioaktīvais polonijs-210.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:42

Jaunākās diskusijas