Parādījusies informācija, ka Ukraina jau sākusi gatavoties 2023. gada Eirovīzijai

tautaruna.lv 16.jūnijs 2022, 10:30
 
AFP/Scanpix/Leta
Kā atklājis prezidenta biroja vadītāja vietnieks Kirils Timošenko, Ukrainas varas iestādes jau ir sākušas gatavoties Eirovīzijas dziesmu konkursam, kam Ukrainā jānotiek 2023. gadā, raksta ukraiņu portāls "Focus".

K. Timošenko norādīja, ka sagatavošanās darbos piedalās Ukrainas Aizsardzības ministrija un Iekšlietu ministrija.

"Galvenais jautājums mums un Eiropas Raidorganizāciju savienībai ir drošība," uzsvēris K. Timošenko. "Lai nodrošinātu ērtu loģistiku un, galvenais, drošību, apsveram dažādas vietas. Pagaidām nevaram paziņot kuras."

Pēc Ukrainas uzvaras 2022. gada konkursā, saskaņā ar noteikumiem, Ukrainai Eirovīzija būtu jāuzņem jau trešo reizi. Noteikumos teikts, ka gadījumā, ja uzvarējusī valsts kādu iemeslu dēļ nevar rīkot konkursu, to var rīkot citā valstī.

Stokholmas mēre Anna Kēniga jau paziņojusi Ukrainas vēstniekam Zviedrijā, ka pilsēta ir gatava uzņemt konkursu, ja Ukrainai tas neizdosies. Taču Ukrainas kultūras un informācijas politikas ministrs Oleksandrs Tkačenko sacīja, ka Eirovīzija 2023. gadā noteikti notiks Ukrainā.

Jau vēstīts, ka jūnija sākumā dziedātājs Robijs Viljamss paziņoja, ka vēlas uzstāties Eirovīzijā un ir gatavs doties arī uz Ukrainu. Viņš cerot uzstāties kā viesis un cer, ka organizatori viņam to ļaus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:37

Jaunākās diskusijas