Bloomberg: Ziemeļkorejā paziņo par pirmo Covid-19 gadījumu

tautaruna.lv 12.maijs 2022, 21:30
 
Scanpicx
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns licis slēgt visas pilsētas pēc tam, kad pirmo reizi paziņots par Covid-19 izplatīšanos.

"Ir radusies smaga situācija, jo mūsu apgabalos tika ievests slepenais omikrona mutanta vīruss," paziņoja Ziemeļkorejas oficiālā Korejas Centrālā ziņu aģentūra. Partijas sanāksmē, kurā piedalījās Kims, varas iestādes paaugstināja valsts nacionālās karantīnas pasākumus līdz maksimumam.

Kims licis “visām pilsētām un apgabaliem visā valstī rūpīgi slēgt savas teritorijas”, lai “pilnībā bloķētu vīrusa izplatību”, norāda KCNA.

Līdz ceturtdienai Kima režīms bija noliedzis, ka valstī būtu Covid gadījumi, ko ASV, Japānas un citu valstu eksperti apšaubīja. Tā arī ir atteikusi vakcīnas no ārpasaules, ziņojot, ka plānotie sūtījumi ir apturēti, jo Ziemeļkoreja nevēlas ievērot Pasaules Veselības organizācijas atbalstītās organizācijas Covax noteikumus.

2020. gada augustā Ziemeļkoreja paziņoja, ka virzās uz priekšu vīrusu vakcīnas izstrādē, taču kopš tā laika vakcīnas ir maz pieminējusi. Jebkurš Covid-19 uzliesmojums Ziemeļkorejā, ja tas ir plaši izplatīts, potenciāli varētu būt postošs, jo valstī ir novecojusi veselības aprūpes sistēma un, iespējams, nav vakcīnu. Nesenā Apvienoto Nāciju Organizācijas ziņojumā teikts, ka Ziemeļkoreja un Eritreja ir vienīgās divas valstis pasaulē, kurās nav ieviestas vakcīnas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:06

Jaunākās diskusijas