"Kā pilsonis esmu emocionāli aizskarts"; Pabriks dusmīgs par notikušo Pārdaugavā

tautaruna.lv 12.maijs 2022, 12:11
 
F64
Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks kanāla TV24 raidījumā "Ziņu Top" komentēja pēdējo dienu notikumus pie pieminekļa Pārdaugavā.
"Man šeit ir jānodala divas sadaļas. Kā pilsonis un tīri emocionāli es biju un joprojām esmu ļoti neapmierināts, dusmīgs un emocionāli aizskarts par to, kas pie šī pieminekļa notika," raidījumā pauž ministrs.

Viņš pauž nožēlu, ka joprojām Latvijā ir daudz cilvēku, kas dzīvo "Putina pasaulē", uzskatot, ka drīkst bravurīgi rupjā krievu valodā norādīt, "kuram te ir kāda vieta".

No otras puses šī esot "prāta spēle", kurā politiķiem jāsaprot, ko efektīvi darīt, nepārkāpjot tiesiskas valsts normas un likumus. Viņš norāda, ka šajā situācijā efektivitāte un tālredzība ir "klibojusi".

A. Pabriks uzskata, ka, lai gan policijai no augstāk stāvošām personām bija dots uzdevums šos pasākumus nepieļaut, uz vietas izpilde esot "klibojusi" - nebija efektīva, savlaicīga un precīza.

"Es uzskatu, ka mums tā ir jābūt un tā būs - nulle tolerance pret putinistiem," saka ministrs.

Ministrs arī kritizē Rīgas domi par ziedu novākšanu pie pieminekļa: "Es sapratu, ka tas nav veids, kā civilizētā valstī ar to vajadzētu rīkoties. Tāpat, kā es nevaru atbalstīt tos cilvēkus, kas tur pulcējās, es nevaru atbalstīt arī šādu reakciju. Mēs neesam Putina režīma pārstāvji. Mēs neesam necivilizēti."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas