"Vai nav nožēlojami?"; ārstei bažas par Latvijas un Ukrainas karogu izmantošanu valstī

tautaruna.lv 12.maijs 2022, 15:13
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Ģimenes ārstes Gundegas Skruzes - Janavas ieraksts mikroblogošanas vietnē Twitter par to, kāpēc viņa pie mašīnas neliek Ukrainas un Latvijas karodziņus, izraisījis komentāru vētru.

Ārste vaļsirdīgi atzīst, ka nav pieliekusi savai automašīnai Latvijas un Ukrainas karodziņus, jo baidās, ka rezultātā kāds varētu bojāt viņas transportlīdzekli.

"Man mašīnā nav Ukrainas karodziņa. Nav arī LV karodziņa. Jo negribu, lai stiklu izsit, žēl. Un taču uz darbu jābraukā. Vai nav nožēlojami?" - raksta ārste.

Arī citi soctīklu lietotāji atklāj, ka ir saskārušies ar līdzīgām bažām par Latvijas un Ukrainas valstu simbolikas izmantošanu.

"Man mašīnā ir ukraiņu karodziņš, brālim Latvijas. Braucam uz darbu," komentarā raksta bijusī veselības ministre Ilze Viņķele.

"Man bail pie mājas izkārt - kā kaimiņi nenosvilina ne tikai karogu," ar savām bažām dalās soctīklu lietotāja Kikī.

"Tiešām - savā valstī, savā dzimtenē nevaru atļauties nēsāt nacionālo simboliku, runāt latviešu valodā vai publiski paust atbalstu citai valstij, nebaidoties no agresijas izpausmēm pretī. Vienmēr jārēķinās ar to, ka dzirdēšu krieviski lamuvārdus, apvainojumus nacismā utt. Apnicis!"- savu viedokli pauz Elisia.

"Tieši šī paša iemesla dēļ arī man pie auto nav [Ukrainas karoga]. Pie kleitas ir. Kleita man ir mugurā, ja kāds sitīs, kaušos pretī. Taču auto man jāatstāj uz vairākām stundām. Un man totāli nav pārliecības, ka policija man palīdzēs, ja tam būs izsisti logi," līdzīgās domās ir Ieva.

"Man ir LV, vīram abi. Pie mājas, mastos abi. Un vēl man ir skaista broša UA krāsās, ko ar lepnumu nēsāju. Neviens perdaks neliks man justies manā valstī slikti par šiem karogiem," pārliecināta ir Elīna.

"Tas ir veselīgs pašsaglabāšanās instinkts. Pašlaik mēs esam tur, kur esam. Bet man ir ļoti liela ticība, ka tomēr drīzumā arī noķersim to vilni, kas veļas, pārstāsim būt tik pieklājīgi iecietīgi un bezzobaini toleranti," komentārā pauž Anda.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:56

Jaunākās diskusijas