Latvijas dziedātāja skaidro savu atbildi par karu Ukrainā intervijā radio

tautaruna.lv 12.maijs 2022, 10:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Dziedātāja Patriša (Patrisha), kura, viesojoties "STAR FM" raidījumā "Zoopasta", sāka raudāt pēc raidījuma vadītājas Baibas Sipenieces-Gavares izteikumiem par karu Ukrainā, sociālajā vietnē Instagram komentējusi intervijā notikušo.

Kā atklātajā ierakstā norāda Patriša, viņa ir ļoti emocionāla un jautājums par karu Ukrainā viņu skar arī personiski, jo tieši skar viņas ģimeni, "kuras stāsts ir ļoti sarežģīts un samezglots".

"Tāpēc jo vairāk sāpīgi bija ne tikai dzirdēt un lasīt, bet teju vai fiziski sajust naida vilni, kas pēc intervijas nāca pār mani," raksta dziedātāja.

Dziedātāja uzsver, ka jau dienu pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā viņa ar dziesmu ukraiņu valodā ir uzstājusies koncertā Ukrainas atbalstam. Patriša norāda, ka tas vien skaidri apliecina viņas nostāju par Putina režīma uzsākto karu Ukrainā. Viņa atzīmē, ka ir "par mieru, pret karu un par Ukrainu".

"TAČU... Ja man intervijā uzdod jautājumu, kura konteksts ir ārkārtīgi vienkāršs - "sak', tev, Patrisha, ir ģimenes sarežģītais stāsts, radinieki dzīvo gan Ukrainā, gan Krievijā, gan Baltkrievijā, tad, lūk, Patrisha, pasaki, ko tu par to domā..." Tieši uz šādu jautājumu es arī atbildēju - es esmu pret karu, es esmu pret Putina režīmu, es esmu par mieru. Un šeit ir lieki jautāt par "pusēm". Mani radinieki gan Krievijā, gan Baltkrievijā arī ir pret Putinu, pret viņa uzsākto karu," skaidro dziedātāja.

Patriša norāda, ka arī viņas radinieki ir cietuši no Putina režīma un viņiem šajā režīmā joprojām ir jādzīvo, bet radinieki Ukrainā savukārt ir spiesti slēpties bumbu patvertnēs.

"Es neesmu nevienā no "pusēm" attiecībā pret savas ģimenes locekļiem, jo patiesībā mēs visi - mana ģimene - esam vienā pusē: pret karu," uzsver dziedātāja, atzīmējot, ka to arī teikusi intervijā, jo jautājums bijis par viņas ģimeni.

View this post on Instagram

A post shared by PATRISHA (@patrishamusic)

Jau vēstījām, ka 10. maija raidījumā dziedātāja bija ieradusies, lai prezentētu jauno singlu, kad Baiba Sipeniece-Gavare viņai uzdeva jautājumus par karu Ukrainā.

Raidījumā dziedātāja pauda, ka mēģina neitrāli skatīties uz karu no tāda viedokļa, ka ir par mieru un nevēlas būt nevienā pusē. Viņa uzsvēra, ka ja būs tikai par vienu konkrētu valsti, tad tas nozīmēs, ka viņa stāv pret visiem saviem radiniekiem.

Šāda atbilde gan neapmierināja Baibu Sipenieci - Gavari, kura atzīmēja, ka "par mieru" ir frāze, ar kuru "bieži vien laipo cilvēki" un kara jautājumā ir jāieņem skaidra nostāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas