Nepatīkamas pieredzes dēļ ukrainiete pamet Latviju

tautaruna.lv 12.maijs 2022, 4:30
 
Pixabay
Vēlmi strādāt Latvijā izrādījuši jau 80 ārsti no Ukrainas, vēsta "TV3 Ziņas", piebilstot, ka Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kura kara bēgļiem devusi iespēju strādāt kaut tūlīt, arī medicīnā.

Piemēram, Rīgas Dzemdību nams ticis pie diviem ārstiem, kuri tagad cītīgi mācās latviešu valodu. Abi mediķi - Olha un Oleksandrs - ir priecīgi par darba iespējām Rīgā.

Dzemdību nams ir ārkārtīgi laimīgs par 2 jauniem ukraiņu kolēģiem, lai gan trešo speciālisti diemžēl pazaudēja. Un nevis tāpēc, ka darba vieta nebūtu patikusi, bet gan nepaveicās ar vietējo iedzīvotāju attieksmi. Sabojāta mašīna, slikta izturēšanās pret bērniem skolā, un viņa nolēma Latviju pamest.
Santa Markova, Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja: “Diemžēl šī kolēģe atrodas ne Latvijā, bet Šveicē ar ģimeni. Acīmredzot, kas vienreiz izgājuši cauri kara šausmām, otrreiz nevēlas. Ja nav droši šeit, domā, ka tālāk būs drošāk. Diemžēl.”

Katra slimnīca, kur tagad strādā ukraiņu ārsti, dara visu, lai no šādām negācijām viņus pasargātu. Motivēti un zinoši speciālisti, kuri gatavi apgūt valodu, ir liela vērtība.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas