Bīstami! Jaunieši apdraud savas dzīvības ar ekstrēmām izklaidēm

tautaruna.lv 12.maijs 2022, 14:30
 
F64
Pusaudži izvēlas bīstamu izklaides veidu – vizināšanos aiz vilciena vagona. Aculiecinieks TV3 raidījumam “Degpunktā” ir iesūtījis video, kur divi jaunieši ”izklaidējās”, ķerot ekstrēmas sajūtas.
Viens no puišiem, pamanot, ka tiek filmēts, ar lapu vai, iespējams, pat skolas pierakstu burtnīcu, aizklāja seju, lai netiktu atpazīts. Šāda izklaide ir bīstama un var izrādīties pat nāvējoša. Diemžēl tieši jaunieši vai pusaudži izvēlas šādu izklaidēšanās veidu.

Šis gadījums nav vienīgais.

“Ja mēs skatāmies statistiku, tad aizvadītajā gadā tie bija 34 gadījumi, bet šogad jau četri. Aktīvākie šādi braucēji ir tieši vasarā. Par laimi, pagājušajā gadā letālu gadījumu nav bijis,” norāda “Pasažieru vilciena” korporatīvo attiecību daļas vadītāja Sigita Zviedre.

Šāda vizināšanās traucē gan satiksmei, gan operatīvajiem dienestiem, kā arī pasažieriem, kuri rēķinās ar laiku, kad ieradīsies savā galamērķī.

Mašīnists, vadot vilcienu neredz, kas notiek aizmugurē, tāpēc nevar laikus novērst bīstamas situācijas. Ja cilvēks tiek līdz vilciena vagona augšpusei un pieskaras vadiem, tad sekas gandrīz vienmēr ir letālas, jo spriegums ir līdz 4000 voltu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:09

Jaunākās diskusijas