Krievijas TV demonstrē Baltijas valstis nomelnojošu sižetu

tautaruna.lv 12.maijs 2022, 13:09
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Krievijas propagandas telekanāls Rossija 1 otrdienas vakarā demonstrēja sižetu, kurā bez atļaujas izmantoti Igaunijas medija Postimees materiāli, kas samontēti Krievijas TV interesēs, raksta Rus.Postimees.
"Rusofobijas epicentrs vairs nav Londona, Berlīne vai Vašingtona, bet gan Baltijas valstis," video prezentēja raidījuma vadītājs. Tajā demonstrēti izgriezumi no Latvijas, Amerikas un Igaunijas medijiem.

9. maijā Rossija 1 darbinieku sagatavotais materiāls netika parādīts.

Pēc drošības eksperta Ērika Nijlesa Krosa domām, tas saistīts ar to, ka Krievijas tā dēvētajiem mediju darbiniekiem nebija piekļuves Bronzas kareivim.

"Mans pieņēmums ir tāds, ka krievu "žurnālistu" komandas, kas šeit ierodas kopš Bronzas nakts un mēģināja iestudēt kādus stāstus, vai nu netika ielaistas valstī, vai arī viņu tur nebija," sacīja Kross.

Raidījumā bez atļaujas izmantoja Postimees žurnālistu darbu - videoaptauju, kurā savās pārdomās dalījās cilvēki, kuri atnesa ziedus Bronzas kareivim.

«Postimees» interneta vietnē publicētajā videoaptaujā tika iekļauti gan Igaunijas valdību un varas iestādes kritizējošie viedokļi, gan arī personas, kas nosodīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīcību.

Krievijas valsts televīzija rādīja tikai cilvēkus, kuri atbalstīja Putina aktivitātes un kritizēja Igaunijas varas iestāžu darbu.

Turklāt netika iztulkotii Postimees žurnālista jautājumi, kuros minēts, ka Krievija uzbrukusi Ukrainai un notiek nevis “speciālā operācija”, bet gan pilna mēroga karš.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:26

Jaunākās diskusijas