Obligātais dienests Latvijā atkal nokļūst viedokļu krustugunīs

tautaruna.lv 23.aprīlis 2023, 10:30
 
Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency
Brīvprātīgā pieteikšanās valsts aizsardzības dienesta (VAD) pirmajam iesaukumam notiek līdz 15.maijam. Plānots, ka Latvijā VAD karavīrs, kas dienestam pieteicies brīvprātīgi, saņems ikmēneša kompensāciju 600 eiro apmērā.

Šogad VAD uzņemtos 300 jauniešus nosūtīs dienēt uz Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi Ādažos. Pirmais iesaukums dienestu sāks šī gada 1.jūlijā, bet no 2024.gada 1.janvāra - dienests būs obligāts.

Latvijas iedzīvotāju domas par obligāto dienestu dalās.

"NBA zvaigzne gatavs obligātajam dienestam Somijas armijā. Un matus arī nogriezis. Bet mums sašutuma vētra par reglamenta prasībām. Varbūt tomēr vaina nav reglamentā?" raksta Jānis.

Skaidris: Šis is sportists. Turklāt somiem ir labāka fiziskā sagatavotība. Mūsu jaunieši reti kurš var 10x atspiesties, ja viņiem vajadzēs pārvietoties pilnā ekipējumā, tad 10 soļi un pakritīs grāvī nespēkā. Tāpēc arī mīž un grib trenēties tikai Call Of Duty.

Ivars: Vaina ir labi redzama tieši šajā tvītā - Somijā dienēt iet pat superzvaigznes. Latvijā dienēs tie, kuri nespēs atpirkties. Vai nu dienē VISI, vai neviens.

Guntars: Somijā, cik saprotu, ir drusku cits fons attieksmē pret armiju. Kopš ww2 tur ir pat zināms militārais kults, kas bieži vien iekšienē kritizēts. Bet nu, šobrīd, kā redzams, noder.

Jānis: Mums nav militārā dienesta!! MUMS PAT ROBEŽAS AR AGRESORVALSTĪM NAV! Par ko visu laiku var cepties, ka tauta vainīga. Lūdzu, sēž 'augšās' lielas personības, pelna lielas 'adekvātas' naudiņas no nodokļu maksātāju kabatām un nespēj sakārtot elementāras lietas! KAS NOTIEK!?!?

Mārtiņš: Ja es nebūtu trīs gadus par vecu, es arī ar lepnumu ietu stāties dienestā. Bet dažiem diemžēl spaidīt PC un pīpēt stafu ir prioritāšu augšgalā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:30

Jaunākās diskusijas