Kāpēc Grīziņkalna iedzīvotāji spiesti apdraudēt savu dzīvību?

tautaruna.lv 23.aprīlis 2023, 14:15
 
Lauris Aizupietis/F64
Augusta Deglava ielas un Pērnavas ielas krustojumā Rīgā norit spraigi remontdarbi. Autovadītājiem jāsamierinās ar satiksmes ierobežojumiem, šaurību un sastrēgumiem, savukārt gājējos neizpratni rada uzraktās ietves un par 50 metriem pārceltā sabiedriskā transporta pieturvieta “Daugavas stadions”. Turklāt, lai līdz tai nokļūtu, nākas pamatīgi pasvīst, vēsta "Bez Tabu".

Ietves, kas ved no abu ielu krustojuma uz pieturvietu un atpakaļ, sākuma daļa klāta ar dēļiem un skaidu plāksnēm, atgādinot improvizētu, bīstamu laipu. Dēļi, no kuriem rēgojas naglas, nepiestiprināti pie pamatnes, atsedz pamatīgas spraugas un nav stabili, gājējiem liekot pārbaudīt savu spēju noturēties kājās brīžos, kad pamats zem kājām sakustas. Turklāt laipa atduras pret izdrupušu pakāpienu, kas cilvēkam invalīdu ratiņos varētu radīt pamatīgas problēmas, tā uzskata Grīziņkalna apkaimes biedrības pārstāvis Andrejs.

Andrejs ir pārliecināts - remontdarbu veicēji nav ievērojuši Ministru kabineta noteikumus, kas nosaka, ka pagaidu ietvei jābūt vismaz metru platai, aprīkotai ar ceļa zīmēm, norobežotām ar palīgbarjerām un ar drošības joslu starp tām un darba zonu. Par šaubīgo pagaidu infrastruktūru nav priecīgi arī citi Grīziņkalnā sastaptie.

Andrejs uzskata, ka atbildīgās amatpersonas atvērs acis un sapratīs, cik daudz kļūdu būvdarbu laikā pieļautas, vien tad, ja notiks traģiska nelaime un kāds gūs traumas.

Rīgas domes Satiksmes departamentā atzīst - ar grūtībām šķērsot Deglava ielas remontdarbu zonu gājējiem nāksies sadzīvot vēl aptuveni četras nedēļas. Ierīkot pagaidu gājēju pāreju šobrīd iespējams neesot, jo gājējiem nebūtu kur patverties, proti, ietves nav un brauktuves daļa - uzrakta. Turklāt esošā pagaidu ietve nepārtraukti tiekot transformēta un pārvietota, tādēļ ir tieši tādā tehniskajā stāvoklī. Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Andrejs Urtāns stāsta, ka gluži slēgta gājēju satiksmei bīstamā ietve gan neesot, tā esot paredzēta ielas malā esošo māju iedzīvotājiem. Pārstāvis piekrīt - zīme, kas aicina izmantot apkārtceļu, lai apietu būvdarbu zonu, novietota nepārredzamā vietā. Viņš sola sazināties ar būvdarbu veicējiem un aicināt novietot zīmi citviet, kā arī padomāt par papildu zīmju ieviešanu, lai gājējiem ierobežojumi būtu skaidri.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:01

Jaunākās diskusijas