Vīrietis CSDD piedzīvo patīkamu pārsteigumu

tautaruna.lv 23.aprīlis 2023, 11:00
 
Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency
Lai arī latviešu valoda nav vienakārša, to var iemācīties. Kā jebkuru valodu. Vajag tikai laiku un motivāciju.

"Šodien pie CSDD lodziņa piegāja jauneklis ar ogļu melniem matiem un krietni tumšu ādas krāsu, nešauboties bij skaidrs, kāds no tiem, kas vizina Bolt kastes. Sekoja patīkams pārsteigums, puisis pilnīgi brīvi runāja latviski. Man blakus esošais krieviņš tikai noelsās," raksta Ģirts.

Ineta: Esmu runājusi darba darīšanās latviski ar 2 itāļiem, dāni, nīderlandieti, somu, vācieti un igauni. Katram bija interesants akcents, taču runāja visi labi. Visilgāk dzīvojošais te bija 5 gadi, vismazāk - nepilns gads (itālis).

MS: Reiz apmeklēju Tallinas ielas ķīniešu “restorānu” (miklā ceptie skābētie ābolīši garšoja) 2 ķīniešu meičas ar stipru akcentu atbildēja uz maniem jautājumiem. Jautāju daudz un ilgi, viņas 100% saprata. Prasīju cik ilgā laikā iemācījāties valodu,teicās 3 mēnešos !!!

Ģirts: Ventspilī Japānas dāma dzied korī un pošas uz Dziesmu svētkiem. Sarunājas bez problēmām. Skaidrs, ka problēma ir tikai un vienīgi indivīdu attieksmē pret valsti kurā dzīvo un sabiedrību tajā.

Kristīne: Paziņai bērnam dārziņā bija vairāki ķīnieši - visi vecāki sveicinājušies latviski. Piemājas veikalā 2 ukrainietes strādā - visu, kas pie kases latviski jāprot, prot, nekad neesmu redzējusi problēmas. Valodu iemācās, ja ir vēlme mācīties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:29

Jaunākās diskusijas