Gaidīšana rindā pie zobārsta pārvēršas murgā

Portāls nra.lv 10.maijs 2017, 18:04
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / Ilze Zvēra/ f64 photo agency
Pēc neveiksmīga nepilnus divus gadus vecā dēliņa kritiena Agneta nekavējoties devās uz Rīgas Stradiņa universitātes stomatoloģijas institūtu, lai pēc iespējas ātrāk nokļūtu pie stomatologa un salabotu traumēto zobu. tomēr gaidīšana rindā pie speciālista pārvērtās murgā, vēsta raidījums "Bez Tabu".
"Reģistratūrā izņēmām kārtas numuriņu un mums lika gaidīt savu rindu, kas izvērtās beigās par trijām stundām. es uzskatu, ka tomēr šajā sistēmā būtu kaut kas jāmaina, lai šiem te mazajiem pacientiem būtu kaut kāda priekšrocība," stāsta sašutusī māmiņa Agneta.

Rīgas Stradiņa universitātes stomatoloģijas institūta pārstāve Ieva Lielmane gan norāda: "Mums ir jānodrošina vienlīdzīga attieksme pret visiem pacientiem. Bērniem līdz 18 gadu vecumam par valsts līdzekļu naudu. Visiem sāp zobiņi. Arī desmitgadīgam bērnam sāp, arī septiņgadīgam arī piecpadsmitgadīgam. Šim divgadniekam arī. Un sākot šķirot, uzreiz būs pretenzijas no pārējiem vecākiem ,kuri arī gaida rindā."

Ilze Zvēra/ f64 photo agency

Stomatologs konstatēja, ka Agnetas dēlam zobs ir jāizrauj. tomēr lai to izdarītu Agnetai ar dēlu pie anesteziologa bija jāgaida vēl vismaz 40 minūtes. "Mūs nosūtīja blakus kabinetā pie anesteziologa. Kur mums lika gaidīt pusstundu, kas izvērtās par 40 līdz 45 minūtēm," norāda Agneta. Savukārt institūta pārstāve skaidro, ka ir ļoti grūti paredzēt rindas gaitu, jo katrs no pacientiem ierodas ar dažādām problēmām.

Veselības inspekcija raidījuma "Bez Tabu" žurnālistus informē, ka eksistē privātās stomatoloģijas klīnikas, kurās ir iespējams labot un izraut zobus bez maksas personām līdz astoņpadsmit gadu vecumam. Bezmaksas pakalpojumi tiek sniegti klīnikās, kuras ir noslēgušas līgumu ar Nacionālo veselības dienestu. Ja tas ir izdarīts, maksa par pakalpojumiem netiek piemērota.

"Mēs arī zvanījām uz privātajām klīnikām un mums piedāvāja vizīti jau nākošajā dienā. Viņi teica - 50 eiro un mēz zobu izrausim. Tas bija vienīgais ko mums piedāvāja, sēdēt dzīvajā rindā un gaidīt to ārstu. "

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas