Pēc brauciena trolejbusā Rīgā sieviete nevar pastaigāt

tautaruna.lv 30.aprīlis, 7:00
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Rīdziniece Iveta marta sākumā mājup no darba devusies ar trolejbusu. Sieviete atzīst, ka brauciena laikā jutusies nedroši, jo sabiedriskā transporta vadītāja braukusi visai pārgalvīgi, vēsta "Bez Tabu".

Sporta skolotāja Iveta, pati būdama šofere ar 30 gadu stāžu, piefiksējusi, ka trolejbusa vadītāja iebraukusi kreisajā joslā. Brīdī, kad transports tieši pirms Ivetas pieturas bija apstājies krustojumā, sieviete nolēmusi celties kājās un gatavojās kāpt ārā.

Iveta, atceroties tās dienas notikumus, stāsta, ka trolejbusa vadītāja strauji bremzējusi, kā rezultātā cita pasažiere uzkritusi uz viņas. Iveta attapusies uz grīdas ar sāpošu kāju.

Trolejbusa vadītāja esot mēģinājusi izvairīties no Valsts policijas mašīnas, kas šķērsojusi krustojumu pie sarkanās gaismas. Notikuma vietā izsaukti kārtībsargi un ātrā palīdzība, kas Ivetu nogādāja slimnīcā. Medicīnas iestādē viņa pavadījusi četras dienas.

Ar Ivetu pāris dienas pēc negadījuma sazinājusies Valsts policija, kas atzinusi, ka viņai ir piešķirts cietušās statuss, bet nācies sniegt vēl paskaidrojumus par situāciju.

Iveta nopriecājusies, taču vēlāk atsūtīta jauna vēstule, kur paziņots, ka trolejbusa vadītāja un policija rīkojusies atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem.

Iveta negadījuma dēļ kādu laiku nevar staigāt, tādēļ uzskata, ka būtu taisnīgi, ja tiktu izmaksāta kompensācija, jo arī strādāt šobrīd nav spējīga.

"Ņemot vērā iegūtos video materiālus, tika noskaidrots, ka trolejbusam priekšā nobremzēja vairākas automašīnas, jo no labās puses krustojumu šķērsoja operatīvais transportlīdzeklis. Tādejādi, lai nenotiktu sadursme ar priekšā esošajiem transportlīdzekļiem, trolejbusa vadītāja bremzēja, kā rezultātā krita pasažiere. Vadoties pēc Ceļu satiksmes noteikumiem, satiksmes dalībnieki rīkojās atbilstoši noteikumiem un ievērojot Ceļu satiksmes likumu. Ņemot vērā, ka negadījumā nav vainīgās puses, ir pieņemts lēmums par kriminālprocesa atteikšanu," skaidroja Valsts policijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas