Sieviete satraukta: Māju regulāri apciemo nelūgti viesi

Portāls nra.lv 10.maijs 2017, 19:11
 
Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu
Ināras kundze, kura dzīvo Baldones pusē ir satraukta par to, ka viņas māju regulāri apmeklē nelūgti viesi, kas izrakņā mauriņu, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Ināra "Bez tabu" žurnālistiem rāda savu izrakņāto zālienu un stāsta, ka apkārtnē ir vēl vairākas privātmājas, tomēr tām ir žogi un suņi, kas nelūgtos viesus atbaida. Visā Ināras mājai apkārt esošajā zālienā ir izraktas neskaitāmas mazas bedrītes. Dažas tikai 1,5 metru attālumā no mājas sienas. Ināra rāda uzrakto mauriņu un stāsta: "Tur rudenī tās ķepiņas [nospiedumi] bija ļoti labi redzamas. Un tas es sāku skatīties, ka tas ir āpsis. pēc tām peciņām un pēc tiem deguna rakumiem, internetā uzmeklēju, ka tas ir āpšuks."

Rīgas Zooloģiskā dārza pārstāvis Māris Lielkalns stāsta: "Nu acīmredzot, saimniece ir veikusi visus biotehnoloģiskos pasākumus, ka viņai tur ir ļoti auglīga augsne un arī, protams, tur daždažādi kukaiņi ir un kāpuri. Sliekas, protams... vārdsakot, gaļas izstrādājumi."

scanpix

Latvijas mednieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Haralds Barviks vēsta, ka āpsis ir samērā agresīvs dzīvnieks, ja uzbrūk viņam un viņa teritorijām. Šobrīd āpšiem ir "ģimenes pieauguma sezona", tāpēc tos ir aizliegts medīt.

Gan M. Lielkalns, gan H. Barviks norāda, ka vislabākais veids, kā izveirīties no āpša rakumiem, ir uzstādīt žogu un izvietot lietas, kurām ir specifiska smaka un kuras atbaida āpšus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:25

Jaunākās diskusijas