Slepkava tiesā pastāsta, kāpēc nogalināja 15 gadus veco Egilu

Portāls nra.lv 10.maijs 2017, 12:37
 
F64
Liepājas tiesā 9.maijā sāka skatīt 15 gadus vecā Egila Kuļikauska slepkavības lietu. Ņemot vērā, ka gan apsūdzētais, gan bojāgājušais bijuši nepilngadīgi, tiesa skatīta slēgtā tiesas sēdē, vēsta "liepājniekiem.lv".

15.gadus vecais Egils pazuda 2016.gada 24.septembrī. 5.oktobrī Karostas mežā atrastas stipri apdegušas nepilngadīgā jaunieša mirstīgās atliekas. Aizdomās par Egila slepkavību aizturēti divi jaunieši. Lai gan abi ilgi savu vainu neesot atzinuši, pēc vairākiem mēnešiem iespējamie slepkavas likumsargiem pastāstījuši par notikušo, norāda "liepājniekiem.lv".

9.maija tiesas sēdē pusaudžiem prokurore nolasīja apsūdzību, kuru viens atzinis pilnībā, otrs nē. Viens no apsūdzētajiem ir 16, bet otrs- 17 gadus vecs. Tiesa uzklausīja arī Egila vecākus. Viņi tiesā pieteikuši morālā un materiālā kaitējuma kompensāciju - 50 tūkstošus eiro katram vecākam. Tiesas sēde ir smags pārdzīvojums mirušā zēna vecākiem. "Tiesa uzjundī sāpes," sacīja Egila tēvs, norādot, ka lietas izskatīšana vēl ir tikai sākusies. Taču viņš norādīja, ka vēlas, lai apsūdzētajiem piespriež maksimālo sodu. "Pelnījuši viņi to būtu."

Egons Zīverts/ Liepājniekiem.lv

Viens puisis izmeklēšanas laikā klāstījis, ka sācis ar Egilu kauties, jo neesot paticis, ka viņš kaitinot trešo puisi. "Liepājniekiem.lv" raksta, ka abu kautiņā iesaistījies arī trešais, kurš saķēris Egilu aiz kakla un turējis, kamēr otrs upuri sitis. Kādā brīdī Egils nemaņā saļimis un puiši izlēmuši, ka viņš ir jānogalina, lai zēns par piekaušanu nepastāsta policijai. Bezpalīdzīgā stāvoklī esošajam Egilam abi situši ar akmeni pa galvu. Pēc tam, lai slēptu pēdas, upuri izģērbuši, viņa apģērbu un apavus salikuši somā, ko novietojuši pie nogalinātā galvas un aizdedzinājuši. Egila mobilo telefonu gan paturējuši - to nākamā dienā esot pārdevuši, atgriezušies nozieguma vietā, aplējuši līķi ar degšķidrumu un aizdedzinājuši.

AVOTS: liepājniekiem.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:30

Jaunākās diskusijas