Lietuvas uzņēmējs kazino nospēlē infrastruktūras fonda naudu - vairāk nekā 20 miljonus eiro

tautaruna.lv 3.marts, 11:20
 
Kaspars Krafts/F64
Par desmitiem miljonu eiro piesavināšanos aizdomās turētais bijušais infrastruktūras fonda "BaltCap" partneris lietuvietis Šarūns Stepukonis zaudējis lielāko daļu no piesavinātās naudas, paziņoja lietas izmeklēšanu uzraugošais Eiropas deleģētais prokurors Darjus Karčinskis.
"Lielākā daļa iepriekš minēto piesavināto īpašumu tika zaudēti azartspēļu kompānijām, kas darbojas gan Lietuvā, gan Igaunijā," sacīja Karčinskis. Pēc viņa teiktā, Stepukonis zaudējis vairāk nekā 20 miljonus eiro, precīza summa vēl tiek noskaidrota.


"Mēs apkopojam datus no azartspēļu kompānijām, salīdzinām tos ar bankas izrakstiem un citiem saņemtajiem materiāliem. Šīs summas šobrīd nevaru precizēt," sacīja prokurors. Par aizdomās turamā liecībām viņš sacīja: "Viņš savu vainu pilnībā nenoliedz, taču ir skaidrs, ka, sniedzot liecības, viņš izklāsta savu versiju par notikumiem, saviem apstākļiem."

Pēc viņa teiktā, izmeklētāji salīdzinās viņa liecības ar citiem pirmstiesas izmeklēšanas materiāliem un lems, vai Stepukoņa liecības ir patiesas.

Pēc Karčinska teiktā, pamazām kļūst skaidrs, kur atrodas pārējā izkrāptā nauda un cik tās ir kopā. Stepukonis tiek turēts aizdomās par vismaz 27 miljonu eiro izkrāpšanu no akciju sabiedrībām. Izmeklēšanas ietvaros pagājušajā nedēļā Lietuvā un Igaunijā veiktas aptuveni 15 kratīšanas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

3.marts

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas