Stendzenieks pamatīgi "noliek" Rīgas domes plakātu par Ukrainu

tautaruna.lv 22.februāris, 11:30
 
F64
Reklāmas speciālista Ērika Stendzenieka uzmanību pievērusi soctīklos publicēta fotogrāfija, kurā redzams Rīgas domes plakāts, kas veltīts Ukrainas atbalstam.

Mikroblogošanas vietnē "X" publicēts foto ar plakātu, kurā redzams uzraksts: "Ukrainis var uzvarēt. Kopā par Ukrainas uzvaru."

Stendzenieka uzmanību izpelnījies plakāta vizuālais noformējums. Reklāmas speciālists neslēpa kritiku.

"Cien. Rīgas dome! Esmu aizskarts, nolasot nevienlīdzīgu attieksmi pret dzimumiem jūsu izvietotajā, attēlā redzamajā plakātā. Aicinu labot šo kļūdu uz "ukrainis (he/him/she/her/they/them) var uzvarēt".

Uzskatu, ka fonts "Ukraina var" ir daudz par lielu un neprogresīvu, vajadzēja max 4pt, lai neaizvainotu marksistiski noskaņotus autistus. Arīdzan aicinu vārdam "uzvarēt" izmantot mazāk maskulīnu un masīvu burtveidolu, iespējams, no bērnudārzu zīmējumu konkursa."

Plakātu par dīvainu uzskata arī citi soctīkla lietotāji.

"Ļoti dīvains plakāts, patiešām."

"Klau, RigasDome, kāpēc ukrainis, ne ukraina un kāpēc ar VAR, nevis vienkārši - uzvarēs? te kaut kāda dziļā doma apakšā vai kas par lietu??"

""Ukrainis" mani arī mulsina, jo tad sanāk, ka viens vīrietis var uzvarēt. Ukrainieties nevar? Kāpēc nevar vnk "ukraiņi", nedalot dzimumos? Varbūt tā ir atsauce uz kādu teikumu, saukli, ko nezinu."

"Kā jau Latvietis vidējais, gribēja labāk, sanāca kā vienmēr."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:19

Jaunākās diskusijas