Slavens reperis ierauts jaunā skandālā

tautaruna.lv 18.februāris, 18:00
 
depositphotos.com
Reperis Kanje Vests atkal ierauts jaunā skandālā. Šoreiz viņam var nākties stāties tiesas priekšā saistībā ar autortiesību pārkāpumiem, vēstīts "The Sun".

Izrādās, ka šis nav pirmais šāda veida pārkāpums, ko pastrādājis Kanje Vests.

Pirms neilga laika autortiesību pārkāpumos slaveno reperi apsūdzēja mūziķis Ozijs Osborns.

Ozijs Osborns savā "Instagram" kontā pagājušās nedēļas piektdienā rakstīja, ka reperis ir lūdzis atļauju izmantot daļu no viņa uzstāšanās "Iron Man" 1983. gada festivālā. Osborns nedeva savu atļauju. Par spīti tam, ka reperim netika dota atļauja, viņš izmantoja vēlamo skaņdarbu sava jaunā albuma atklāšanas ballītē.

Līdzīga situācija atgadījās vien pāris dienas vēlāk. Reperis tiek atkārtoti apsūdzēts autortiesību pārkāpumos. Kā izrādās, viņš vēlējās savā jaunajā albumā "Vultures 1" iekļaut Donnas Sammeras 1977. gada hitu "I Feel Love". Viņš bija plānojis daļu dziesmas iekļaut sevis sakomponētajā skaņdarbā. Dziedātājas, kura 2012. gadā devās mūžībā, pārstāvji jeb autortiesību turētāji noraidīja Kanjes Vesta lūgumu. Tomēr viņš atkal to nav ņēmis vērā. Konkrētā Kanjes Vesta dziesma satur pāris zīmīgas rindas, kas ir dziesmā "I Feel Love". Tomēr reperis bijis viltīgs un pats tās nav iedziedājis, bet uzticējis kādam citam. Lai arī pats mākslinieks nav iedziedājis konkrētās rindas, tāpat viņam var nākties stāties tiesas priekšā par autortiesību pārkāpumiem.

Šīs nav vienīgās likstas, kas saistāmas ar repera jauno albumu. Tā izdošana nenotika kā pēc plāna. Decembrī repere Nikija Mināža nepiekrita, lai viņas dzejoli iekļautu repera albumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:13

Jaunākās diskusijas