Sieviete brīdina citus: Mamma saņēmusi šokējošu īsziņu

tautaruna.lv 18.februāris, 3:30
 
Pixaby
Latvijā četru lielāko banku klientiem pērn izkrāpti vairāk nekā 12 miljoni eiro. Krāpnieki izdomā arvien jaunus veidus, kā iegūt kāroto - lētticīgo un neuzmanīgo naudu.
Sieviete vārdā Jūlija vietnē "Facebook" pastāsta par kādu īsziņu, ko saņēmusi viņas mamma. Īsziņā teikts, ka meita iekļuvusi avārijā, sasitot gan auto, gan telefonu. Turklāt meita avāriju izraisījusi dzērumā. Glābiņš tikai viens - ātri pārskaitīt naudu "cietušajam".
"Mamma saņēma attēlā redzamo ziņu (sūtītāja tālr. nr. 26 746 089). Saprotams, ziņa ļoti satrauca manus vecākus un omīti. Esmu pateicīga, ka viņi beigās saprata, ka jāmēģina ar mani sazināties no cita telefona, bet biedē tas, ka viņi uzsāka saraksti un nekļuva aizdomīgi jau no paša sākuma. Kā saka mamma, viņai rādījās, ka mans numurs bloķēts, un no sava tālruņa mani sazvanīt neizdevās…
Būtiski, ka krāpnieki sarakstē norādīja, ka palīdzība klātienē neder, der tikai pārskaitījums. Šī ir n-tā reize pēdējo gadu laikā, kad kāds no mūsu loka saskaras ar krāpniecību. Lieki teikt, ka jūtos sašutusi, jo krāpnieki kļūst slīpētāki un krāpniecības mēģinājumu skaits tikai aug!
Gribas dalīties, izglītot, runāt par to! Esiet uzmanīgi! Pretīgi iedomāties, ja nu, atzvanot uz to tālruni, mamma dzirdētu manu balsi, kuru ģenerējis mākslīgais intelekts. Tāpēc izglītojiet savus radus un draugus. Izdomājiet savu īpašo koda jautājumu, lai var ātri atmaskot krāpnieku," mudina Jūlija.

Ekrānšāviņš

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:54

Jaunākās diskusijas