Oho! Veselības eksperti iesaka ik dienu dzert šampanieti un ēst šokolādi

tautaruna.lv 18.februāris, 17:00
 
pexels.com
Mūsdienās pieejami daudzi un dažādi kārdinājumi, kas nav labi mūsu veselībai. Dažādi ēdieni un dzērieni, lai arī cik gardi neliktos, var negatīvi ietekmēt mūsu pašsajūtu. Izrādās, ka ne viss, kas sākotnēji var šķist kaitīgs, tāds arī ir.

Veselības eksperti medijam "Daily Star" apstiprinājuši, ka tādi gardumi kā šokolāde un šampanietis var atstāt pozitīvu iespaidu uz mūsu veselību.

Izrādās, ka tieši šie abi produkti, var palīdzēt uzturēt sirdi labā stāvoklī.

Ārsts Avinašs Hari Narajanans, Londonas Medicīnas laboratorijas klīniskais vadītājs, atzīst: "Šokolāde un šampanietis, ja tiek lietoti mērenā daudzumā, var uzlabot mūsu sirds veselību. Tumšā šokolāde, kas izgatavota no kakao pupiņām, satur labvēlīgus augu savienojumus, kurus sauc par polifenoliem. Tiem piemīt antioksidantu un pretiekaisumu īpašības."

Pētījumā, kas publicēts “European Journal of Preventive Cardiology”, minēts, ka, reizi nedēļā ēdot šokolādi, iespējams, par 8% samazināt sirds slimību risku. Ārsts norāda, ka tieši šis konkrētais pētījums pierādīja, ka šokolāde ir laba mūsu veselībai. Tā satur sirdij nepieciešamās uzturvielas un var palīdzēt samazināt augstu asinsspiedienu.

Tikmēr Redingas universitātes pētījums, kas publicēts “British Journal of Nutrition”, liecina, ka divas glāzes šampanieša dienā var būt labas sirdij un asinsritei. Pētnieki atklāja, ka šampanieša dzeršana mērenos daudzumos uzlabo asinsvadu darbību. "Atkal, tas ir mūsu veco draugu, polifenolu, dēļ. Šīs augu ķīmiskās vielas ir atrodamas arī sarkanajās vīnogās un baltajās vīnogās, kuras izmanto šampanieša ražošanā." Līdzīgi kā ēdot šokolādi, arī šapamanieša dzeršana mērenos daudzumos var palīdzēt samazināt augstu asinsspiedienu.

Tomēr svarīgi ir atcerēties, ka nepieciešams ievērot mērenību, jo kopumā alkohola lietošanai ir negatīva ietekme uz veselību, ja tas tiek lietots par daudz.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas