"Depozītmaksu vajadzētu ieturēt arī no deputātiem un ministriem"; daļa sabiedrības pikta par VARAM ministres izteikumiem

tautaruna.lv 14.janvāris, 12:30
 
Andrejs Terentjevs/MN
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministre Inga Bērziņa sarunā ar "Neatkarīgo" pieļauj, ka nākotnē depozītmaksu varētu iekasēt arī par automašīnu riepām.

"Viss strauji attīstās un varbūt pie tā novedīs, bet līdzšinējie dažādās valstīs notikuši mēģinājumi pielikt depozīta maksu ilglietošanas preču cenām ir bijuši neveiksmīgi. Var būt risinājums būs ievietot katrā precē čipu ar ziņām, no kurienes tā nākusi un kur atrodas depozīts, no kura jāizmaksā nauda par atkrituma nodošanu, pārstrādāšanu vai noglabāšanu," tā I. Bērziņa.

Šī ziņa par varbūtēju depozītmaksājumu riepām sabiedrībā tiek uztverta neviennozīmīgi - citi šādu ieceri kritizē, citi gaida tā ieviešanu.

"Uzliksim depozītu jaunām riepām - turpmāk visi, kuri jau tagad brauc savas lisjās riepas līdz pēdējam atliks jaunu riepu pirkšanu vēl ilgāk. Rezultātā nositīsies vairāk cilvēki un samazināsies dabas piesārņojums - zaļais kurss," uzskata Roberts.

Sids: Dura... Varēs riepas vākt no sava pagalma, ko tur sametīs cilvēki pa nakti pāri sētai.

Selenia: Nu, nākamais solis varētu būt depozītmaksa par kurpēm, zābakiem, cepurēm..

Kaspars: Kārtējā zoss ar varas pazīmēm.

Pēteris: Pudeļu depozīta sistēma ir izcili tizla, pieņemu, ka ar riepām būs tikpat neveiksmīga.

Krists: Depozītmaksu vajadzētu ieturēt arī no deputātiem un ministriem, pirms stāšanās amatā. Ja nu kaut kas nesanāk vai ko sačakarē.

Ervīns: Kaut kādam risinājumam ar riepām ir jābūt. Apsaimniekojot teritoriju lielas problēmas sagādā riepu izmetēji... Labprāt piemaksātu kādu eur pērkot, bet lai nodot būtu iespējams bez maksas un tam nav nepieciešams ieviest mega dārgu un grūti administrējamu depozīta sistēmu.

Valdis: Kas ir Dabas resursu nodoklis, kas tiek maksāts, kad riepas tiek iegādātas ja ne depozītmaksa par pārstrādi?

"Šo man ir jautājuši pat skolnieki lekcijās: kāpēc ar riepām nevarētu tā, kā ar depozīta pudelēm? Pudeļu vairs nav, riepu daudz. Jaunieši, īpaši no talkas mežā, atnāk ar ļoti loģiskiem secinājumiem un jautājumiem," raksta Maija.

gg

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:59

Jaunākās diskusijas