Bolderājā iela pārvēršas par upi

tautaruna.lv 14.janvāris, 15:00
 
Ilustratīvs attēls / Mārtiņš Zilgalvis/F64
Rīgā, Bolderājas mikrorajonā piedzīvoti plūdi sala laikā. Tos radījis mākslīgs avots – uzņēmuma “Rīgas ūdens” caurule, kas plīsusi temperatūras svārstību ietekmē, vēsta "Degpunktā".
Pirmdien galvaspilsētā astoņās vietās plīsa ūdensvads un radīja lielākas un mazākas noplūdes. Iespaidīgākā jezga izveidojās Bolderājā, Gobas ielā. Tur visa iela kļuva par nelielu upi, bet spraugā, kur ūdens izlauzās no pazemes, jau drīz izveidojās iespaidīgu izmēru bedre. Tajā pamanījās iestūrēt apvidus automašīna “BMW”, neskatoties uz nevienaldzīgu iedzīvotāju pūlēm apturēt satiksmi.

Vietējie cerējuši, ka atbildīgo rīcība gan būs ātrāka. Noplūde sākusies īsi pēc plkst. 5.00 no rīta. Ūdens padeve arī apturēta diezgan drīz, bet tālākas darbības uzreiz nav sekojušas.

“Es naktī sapratu un naktī jau arī atslēdza, bet ūdens bija līdz krustojumam. Daudz ūdens bija. Bet tur ielāps jau bija un tas arī iekrita. Viņi jau tur kaut ko bija labojuši un tur bija tāds pats ielāps. Un automašīna iekrita tajā izskalojumā,” saka Bolderājas iedzīvotājs Nikolajs.

Uzņēmumā “Rīgas ūdens”, kas atbildīgi par pazemes caurulēm, saka, ka reaģēts uz visiem izsaukumiem iespēju robežās. Arī uz Bolderāju steigusies brigāde, taču satiksme rīta stundās ir neparedzama. “Satiksmes organizācijas uzturētāji, kas mums palīdz ar ceļa zīmēm, norobežojumiem, pēc viņu teiktā, trāpījās sastrēgumā un reāli atbrauca mazliet par vēlu. Neskatoties uz to, ka apkārtējiem jau bija brīdinājuši braucējus, šis konkrētais vadītājs, vai nu tumsā, vai nu kas, bija šos brīdinājumus ignorējis un arī ielūza,” saka “Rīgas ūdens” pārstāvis Sandris Vanzovičs.

Otrdien vairumā avārijas vietu, ceļu strādnieki uzklāja pa virsu jaunu asfaltu. Ūdens padeve iedzīotājiem atjaunota jau pirmdien dienas vidū.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas