Advokāts atklāj 10 gadus vecas sarunas detaļas, ko ar ģimeni pārsprieda īsi pēc Mihaela Šumahera negadījuma

tautaruna.lv 4.novembris 2023, 14:40
 
imago/Andreas Beil/Scanpix/Leta
Jau pagājuši 10 gadi kopš Mihaels Šumahers cieta liktenīgajā slēpošanas negadījumā. Viņa ģimenes advokāts beidzot atklāj, kāpēc pēc slēpošanas negadījuma ģimene un tuvu stāvošās personas izvairījās sniegt informāciju par slavenā sportista veselības stāvokli, vēsta "The Sun".

2013. gadā Formula 1 pilots Mihaels Šūmahers slēpošanas laikā guva dzīvībai bīstamus ievainojumus, kuru dēļ viņš atradās medicīniski izraisītā komā.

Sportists no komas atmodās vien 250 dienas vēlāk. Viņam tika veiktas divas operācijas, taču maz tika atklāts un runāts par to, kāds ir viņa veselības stāvoklis. Visbiežāk medijos izskanēja informācija, ka sportistam ejams tāls ceļš, lai atgūtu veselību.

10 gadu laikā kopš sportists krita, slēpojot Meribelā, Francijā, viņš ir "pazudis" no sabiedrības redzesloka.

Šūmahera sieva Korina ir spējusi labi pasargāt ģimenes privātumu un tikai ģimenes locekļi un tuvākie draugi zina patieso sportista veselības stāvokli.

Ģimenes advokāts Fēliks Dams sarunā ar Vācijas ziņu vietni "LTO" atklāja, kāpēc pēc traģiskā kritiena publiski netika ziņots par patieso sportista veselības stāvokli.

Viņš medijiem atzina, ka kopā ar ģimeni esot ilgi diskutējuši par to, vai nepieciešams publiski medijiem ziņot par Šumahera patieso veselības stāvokli. Tika apsvērta iespēja, ka publiski tiktu laist klajā ziņojums īsi pēc negadījuma, lai informētu par to, kā jūtas sportists, tomēr ģimene saprata, ja tas tiks darīts, tad viņi regulāri saņems no medijiem jautājumus, kā Mihaels jūtas pašreiz, vai ir vērojami kādi uz labojumi. Ģimene vēlējās pasargāt gan Mihaelu, gan sevi no liekas publicitātes, tieši tāpēc par sportista veselības stāvokli ir publiski ir pieejama ļoti skopa informācija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:08

Jaunākās diskusijas