Lauris Reiniks: Man mūzikas skola nelikās laimes ieleja

tautaruna.lv 4.novembris 2023, 15:20
 
Dāvis Ūlands/MN
Mūziķis Lauris Reiniks mikrovietnē "X" atzinies par mūzikas skolas gadiem.
Zinu daudzus, kas nožēlo, ka vecāki bija pārāk iejūtīgi un nepiespieda pabeigt mūzikas skolu, iet pulciņos vai sporta nodarbībās. Man arī mūzikas skola nelikās laimes ieleja, bet nu bija jāiet,

atklāj Reiniks.

Līdzcilvēki neslēpj arī savu pieredzi:

Dārta Daneviča: "Man ir pretēja pieredze - mamma spieda iet mūzikas skolā. 9 gadi mūzikas novirziena klasē + 6 gadi mūzikas skolā, spēlējot klavieres. Rezultāts - klavierēm neesmu pieskārusies vismaz gadus 18. Pretējs efekts. Redzot klavieres, gribas iekurt ugunskuru."

Kristīne: "Ak, Lauri. Tieši tā! Piektajā klasē negribēju kori, lauzos šā un tā. Skolotājs lūdzās vecākiem, lai runā ar mani, jo potenciāls ir. Izturēju, gāju zobus kožot. Ne brīdi nenožēloju! Paldies manai mammai. Ko gan otrklasnieks var saprast savā vecumā - nekādu pievienoto vērtību vēl neredz."

Gatis: "Ir forši, ka mūsdienās ir arī alternatīvas metodes. Visu to labāko varu teikt par Suzuki metodi, kura ienākusi arī Latvijā - attīsta muzikālo dzirdi, instrumentu spēli, pielietojot dzimtās valodas apguves principus (dzirde, pēc tam notis)."

Elīna: "Man vienmēr gribējies mācēt spēlēt kādu mūzikas instrumentu un ir tik žēl, ka mani nesūtīja mūzikas skolā. Mājās ir klavieres un reizēm mans sapnis ir piesēsties pie tām, kādā vakarā vai ģimenes saietā, un bez grāmatas, no sirds un galvas, nospēlēt ko skaistu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas