Kāds vīrietis jau 10 gadus terorizē daugavpiliešus

tautaruna.lv 4.novembris 2023, 12:23
 
Ilustratīvs attēls / F64
Lamājoties, uzglūnot, draudot, pat fiziski uzbrūkot un indējot, vīrietis vairāk nekā 10 gadus terorizē kaimiņus daudzdzīvokļu namu apkaimē Daugavpilī, vēsta "Bez Tabu".

Gaisotne daudzdzīvokļu namā Daugavpilī, Minskas ielā, ir ļoti nokaitēta. Jau vairāk nekā 10 gadus iedzīvotājus terorizē kaimiņš Nikolajs.

Gadu gaitā vīrietis kaimiņiem neskaitāmas reizes izteicis draudus, apsaukājis, uzbrucis ar vāli un sitis. Daudzas neadekvātās uzvedības izpausmes kaimiņi iemūžinājuši kā pierādījumus, ko uzrādījuši Valsts policijā.

Kā norādīja uzklausītie, pēc neadekvātām, sabiedrību apdraudošām uzvedības izpausmēm Nikolajs vairākkārt ievietots Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīcā, kur apārstēts drīz vien palaists mājās. Iedzīvotājiem ir aizdomas, ka kaimiņš nelieto medikamentus, tāpēc pēc pārrašanās mājās no stacionāra drīz vien atkal uzvedas nenormāli.

Nesen Nikolajs namā veica ķīmisko uzbrukumu - kāpņutelpā izlēja kaitīgu vielu. Ar šo rīcību viņš “sacēla gaisā” mājas iedzīvotājus, policistus, ugunsdzēsējus-glābējus un mediķus. Visus iedzīvotājus vakara stundā nācās evakuēt, vairākiem sametās slikta dūša. Pēc šaušalīgajiem notikumiem Nikolaju atkārtoti piespiedu kārtā ievietoja garīgās veselības dziedinātavā. Iedzīvotāji ir ļoti nobijušies, ar ko viņš atkal “izcelsies”, kad tiks izrakstīts no ārstniecības iestādes.

Vīrieša sieva apstiprināja, ka vīrs, būdams mājās, nelieto medikamentus. Sieviete norādīja, ka nespēj savaldīt vīru, bet sacīja, ka mājās pret viņu neuzvedas agresīvi.

Visbiežāk likumsargi Nikolaja rīcībā konstatējuši administratīvos pārkāpumus par sabiedriskās kārtības traucēšanu, par kuriem visbiežāk piemēroti naudas sodi, informēja Vladislavs Okuņevs, Valsts policijas Dienvidlatgales iecirkņa priekšnieks.

Pēc miesas bojājumu nodarīšanas, mantas bojāšanas, kā arī pēc ķīmiskā uzbrukuma pret Nikolaju likumsargi ierosinājuši kriminālprocesus. Pēc policijas iniciatīvas uz iedzīvotāju iesniegumu pamata vīrietis vairākkārt piespiedu kārtā nogādāts Daugavpils psihoneiroloģiskajā slimnīcā, apstiprināja Okuņevs. Šādos gadījumos likums ļauj stacionārā ārstēt vien dažus mēnešus, raidījumu informēja ārstniecības iestādē.

Uzsāktajos kriminālprocesos nozīmētas ekspertīzes, kurās vētīs Nikolaja garīgo veselību. Ja vīrieti atzīs par nepieskaitāmu, tiesa varēs lemt par, iespējams, ilgāku piespiedu ārstēšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas