Sieviete no krāpnieka nagiem izglābj kādu senioru; aicina uzmanīties

tautaruna.lv 4.novembris 2023, 13:20
 
Pixabay
Daudzi mums, iespējams, kaut reizi ir paši saskārušies vai dzirdējuši citus stāstam par uzmācīgiem tirgoņiem uz ielas - viņi iegrūž rokās nevērtīgas drēbes, sadzīves priekšmetus vai ko tamlīdzīgu un tad upuri apvārdo tā, ka cilvēks atdod visu sev līdzi esošo naudu par nevajadzīgiem krāmiem. Par vienu šādu gadījumu vietnē "Facebook" stāsta Inese.

"Biju lieciniece krāpšanas mēģinājumam pie veikala "Drogas" Talsos. Domāju tā nav nejauša vieta, jo turpat ir bankomāts. Garāmejot ieraudzīju, ka vīrietis runājot ar akcentu krievu valodā, ap gadiem 40- 50, ar bārdu, mazliet melnīgsnējs, cenšas latviešu onkulim piedāvāt 3 kastes ar katliņiem un citiem traukiem. Vīrietis kaut ko centās iestāstīt onkulim, kurš centās atgaiņāties, bet neveiksmīgi. Vīrietis steidzīgi ielika šīs kastes onkulim mašīnā un pastiepa roku, gaidot naudu. Onkulis atvēra maku un gribēja skaitīt naudu. Šis vīrietis viņu ļoti steidzināja...Es apstājos un vēroju šo "darījumu". Piegāju pie onkuļa un jautāju: " Jūs šīs preces pērkat? Jums viņas tiešām nepieciešamas? Kastes atvērāt un pārbaudījāt?" Uz ko onkulis man atbildēja :"Nē, man viņas nav vajadzīgas, neapskatījos, bet man viņa žēl..."

Es teicu, lai nepērk ko nav redzējis. Onkulis man pateicās, ka esmu iejaukusies un tūlīt atdeva kastes vīrietim. Protams, vīrietis nikni iesvieda tās kastes savā mašīnā, veltīja man TIK dusmīgu skatienu un dažus lamu vārdus.

Teicu, lai brauc prom, citādi saukšu policiju. Tad sekoja vīrieša lamu straume manā virzienā, nepieklājīgs žests un spļāviens man sejā ( kurš gan mērķi nesasniedza)....pēc tā viņš ieleca savā baltajā mašīnā un aizbrauca riepām kaucot....RUNĀJIET AR SAVIEM VECĀKIEM UN VECVECĀKIEM! BRĪDINIET, lai nekļūtu par krāpnieku upuriem!"

Ar ierakstu dalījušies viarāk kā 2200 "Facebook" lietotāji un komentāros pateicas Inesei par iesaistīšanos un vērību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas